6. maj 2021.6. maj 2021.
Jela Lukić
In memoriam

Jela Lukić

(1952-2021)
Posle kraće i teške bolesti, 30. aprila, preminula je dugogodišnja novinarka „Glasa Podrinja“ u penziji Jela Lukić.

Rođena je 1952. godine u Pljevljima, gde je završila osnovnu i srednju školu, dok je Višu ekonomsku završila u Novom Sadu.

Od 1976. godine radila je u „Glasu Podrinja“ u kom je provela radni vek. Bavila se temama iz privrede, a jedno vreme bila je direktor i glavni i odgovorni urednik lista.
Volela je novinarstvo, i ono što je ono nekad značilo, ali je odlazak u penziju bio posebna radost u vidu dodatnog vremena za još veće ljubavi, unuke: Danila i Tijanu.

Svima koji smo je poznavali bila je sinonim za zdrav razum i snagu. Satkana od čvrstih uverenja, ponosna na crnogorsko poreklo i vaspitanje, profesionalac u poslu i veliki čovek u svim životnim situacijama.

Bilo je onih koji su sa njom duže radili i više vremena provodili, ali posebnog traga je ostavila na generaciju mladih novinara okupljenih u „Glasu“ neposredno nakon prve privatizacije lista. Bila je urednica koja nas tih dana nije učila samo novinarskom zanatu nego i životu. Cenila je odgovornost i posvećenost, ali i bila spremna da na jedno oko zažmuri i svim srcem podrži impulsivnost i probijanje granica svojstvene mladosti.

Volećemo je i poštovati zauvek.
Njen „Glas Podrinja“

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa