27. maj 2021.27. maj 2021.
Prepoznavanje u akciji
OZVANIČENA SARADNjA ZZS I PRILIKE

Prepoznavanje u akciji

Stranka Zajedno za Srbiju i GG Prilika od utorka zvanično sarađuju. Okupio ih je politički program na kom je ZZS radila prethodnih pet meseci zajedno sa 30 organizacija iz cele Srbije. GG Prilika postala je deo te grupacije u čijem temelju se nalazi politički program Zeleni dogovor za Srbiju.

- Želimo da otvorimo prostor za nove ljude u politici, da čvrsto pozicioniramo Srbiju na Zapadu i da, kao ozbiljna politička organizacija, imamo odgovore na sva pitanja. Nećemo da ćutimo. Program Zeleni dogovor za Srbiju okuplja različite organizacije iz cele Srbije koje će svoju saradnju ozvaničiti 06. juna. Tog dana, u Beogradu ćemo potpisati ugovor o saradnji i uspostaviti novu, otvorenu građansku platformu pod nazivom Akcija, istakao je Nebojša Zelenović, predsednik stranke ZZS.

Zelenović je pozvao sve građane i političke organizacije da se priključe i da zajedno rade na tome da u Srbiji cirkularna ekonomija umesto linearne doživi svoj puni procvat, da svaki grad ima svoje postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda kao što ima Šabac i rešen problem čvrstog otpada, da se građanima omogući da se greju na kvalitetniji način i manje zagađuju životnu sredinu, da imaju konkretna rešenja u vezi sa obrazovanjem, lečenjem, kulturom i poljoprivredom.

Prema rečima Milutina Stankovića, Prilika se formirala sa idejom da se okupi ne ne oko nekoga, nego oko nečega.

- Prepoznali smo se u platformi Akcija, s obzirom da imamo iste ideje. Ono što je važno i novo na našoj političkoj sceni je ponuda u vezi sa predizborima koji bi trebalo da se dese unutar opozicije, jer smatram da je to prostor da se novi ljudi javno iskažu svoje ideje, a sa druge strane, da se i nama, organizacijama koje smo u samom svom formiranju i organizovanosti manje od stranke Zajedno za Srbiju prilika da budemo u ravnopravnom odnosu kada je u pitanju kapamanja i predstavljanje našeg programa.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa