10. jun 2021.10. jun 2021.
vicešampioni srbije: mp generacija 2004/2005,fb strana kluba

vicešampioni srbije: mp generacija 2004/2005,fb strana kluba

RUKOMET: MLAĐE KATEGORIJE

ŠABAC DRUGI GRAD

Šabac ima osvajače tri medalje na tri uzrasna nivoa. Više jedino Beograđanima Metaloplastika prekinula decenije bez titule, Medicinar nesrećno poražen u dva polufinala. Ispred Novog Sada
Prva sportska asocijacija na Šabac jeste rukomet. Sponu takvog toka misli izgradile su prethodne generacije i veliki uspesi ostvareni ranije, međutim, na kraju domaće rukometne sezone dobili smo potvrdu da imamo sve uslove kako bi i u budućnosti pledirali na epitet grada rukometa.

Sezona 2020/21 u Srbiji je završena kroz finalne turnire državnih prvenstava za uzrasne kategorije do 12, 14 i 16 godina, ženskoj i muškoj konkurenciji. Šabački „Medicinar“ i „Metaloplastika“ imali su reprezente na svakom od šest turnira, a grad se može pohvaliti da je jedini sa tri odličja van Beograda, osvojena na šest nadmetanja, više od većih gradova: Niša, Novog Sada, Kragujevca, a žal ostaje jer je samo fortuna nedostajala da bude i još neko odličje, odnosno da blista drugim sjajem postojeće.

Zbor sa seniorima
Ukoliko bi spojili sa seniorskim rezultatima i dodelili medalje na principu prvog, drugog i treće mesta šabački rukomet bi ponovo ostao na vrhu. Novi Sad bi dobio još jedno zlato, od seniora Vojvodine, Beograd još jedno srebro, doneo bi ga Partizan u muškoj konkurenciji, ali bi i Šabac imao još jednu bronzu, prvog tima Metaloplastike, što bi zadržalo naš grad na drugoj poziciji. Prva odličja bi zalsužili Jagodina (ŽORK Jagodina), Kragujevac (ŽRK Radnički) i Niš (ŽRK Naisa).
Zbirno: Beograd devet, Šabac četiri, Novi Sad tri...Kragujevac jedna, Niš jedna.


Tronedeljne završnice započele su turnirima u kategoriji do 14 godina, gde su šabački timovi jedino bilo daleko od medalja, Medicinar je bio sedmi, a Metaloplastika 11. u svojoj konkurenciji. Ipak, u nadmetanju ekipa do 12, odnosno do 16 godina zaslužene su tri medalje, po jedna od svake.
Hronološki poslednje priređeno je za najstarije. U Beogradu je Metaloplastika predvođena Kažićem i Nikolajevićem sigurno stigla do finala kroz tri pobede (Crvenka, Rakovica i Dinamo), ali manje odmorna i posle težeg rasporeda, nije uspela da parira Vojvodini i poražena je.

bronza medicinara: gen. 2004/2005, foto: FB strana kluba


Medicinar će dugo žaliti za finalom u ovoj kategoriji. Sjajno su odigrale devojke dva meča u grupi, pobedile Sloven i Crvenu Zvezdu, bile u prednosti u polufinalu protiv Bekamenta. Aranđelovanke su uspele da izbore produžetke, oba tima su propustila napade za pobedu, da bi Bekament bio precizniji sa sedmeraca, 3:1, izborivši finale. Impresivan je nastup Medicinara u borbi za treće mesto posle takvog razočarenja i pobeda nad Temerinom. Tročlani stručni štab: Kolaković, Pavlović, Obrenović, na ovom nadmetanju predvodila je Sandra Kolaković.

najbolji u srbiji: mp gen. 2008/2009, foto: FB strana kluba


Metaloplastika je dominantno i perfektno osvojila titulu u kategoriji do 12 godina, prekinuvši niz od tri decenije bez nacionalne titule u mlađim kategorijama. Dečaci Jokića i Mitrovića su ostvarili u sezoni sve pobede. Vukašin Milovanović proglašen je za najkorisnijeg igrača turnira.
U istoj kategoriji Medicinar je ostao bez odličja, ali kasniji šampion, Metalac iz Kraljeva, uglavnom je bio u zaostataku tokom polufinala za šabačkim nadama, imao je 11:10 Medicinar, ali kod rezultata 11:11, u poslednjem minutu, isključene su dve igračice šabačke ekipe, a Metalac je postigao gol za pobedu sa sedam metara. Finale je ostalo na dohvat ruke, dok u meču za bronzu, nesrećean poraz je ostavio previše traga.

U zbiru na nivou gradova. Šabac je osvojio tri medalje, prestonica Beograd osam (računajući tu i Zemun, Novi Beograd, Bešku), Novi Sad dve, Ada dve.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa