Info

28. oktobar 2021.28. okt 2021.
Godinu dana rada Radne grupe za kontrolu protivepidemijskih mera
Peta sednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor

Godinu dana rada Radne grupe za kontrolu protivepidemijskih mera

U petak 22. Oktobra, u Palati “Srbija” u Beogradu, održana je Peta sednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor. Tematski naziv sednice: “Godinu dana rada Radne grupe za kontrolu protivepidemijskih mera Kovid-19”.

Skup je otvorila i prisutne pozdravila predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, ministarka Marija Obradović.

Prezentovane su aktivnosti inspekcija koje učestvuju u sprovođenju nadzora u primeni protivepidemijskih mera i izneti statistički podaci za godinu dana rada Koordinacione komisije. Izvršeno je skoro milion nadzora, što na dnevnom nivou iznosi oko 3.000. U sprovođenju nadzora učestvuje 2.399 inspektora sa svih nivoa. Direktno su nadležne sanitarna inspekcija, inspekcijski organi lokalne samouprave, komunalna milicija i komunalna inspekcija, koje su sprovele preko 70% nadzora nad opštom populacijom i privrednim subjektima. Utvrđeno je preko 30.000 nepravilnosti i izrečeno skoro 9.000 prekršajnih naloga. Najveći broj utvrđenih nepravilnosti,njih oko 50% odnosi se na nenošenje lične zaštitne opreme, dok je najveći broj kazni,njih oko 90% izrečeno tržnim centrima, prodavnicama i ugostiteljskim objektima. U gradu Beogradu je izrečeno najveći broj kazni, dok je Moravički upravni okrug bio najbolji u kontroli primene ličnih mera zaštite.

-Važno je da građani budu svesni da će svih 46 inspekcija u Srbiji nastaviti velikim intenzitetom da vrše nadzor nad primenom protivepidemijskih mera, na prvom mestu kada je privreda u pitanju, a zatim i građani. Namera nije da se kažnjava po svaku cenu, već će inspekcije raditi preventivno, posebno u svetlu uvođenja Kovid propusnica“, istakla je ministarka Marija Obradović.



Poručila je da će inspekcije tokom vikenda raditi savetodavno, a da će se od ponedeljka 25.oktobra krenuti sa prekršajnim nalozima.

Organizovana je posebna obuka za sve inspektore u Srbiji o tome na koji način će se vršiti kontrola Kovid propusnica, navela je ministarka Obradović i zahvalila svim inspektorima na svim nivoima na odgovornom radu u protekloj godini.

Još jednom je upućen apel građanima da se vakcinišu i da se pridržavaju naloženih mera jer se jedino na taj način možemo zaštititi i izboriti sa epidemijom.

Na sednici Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor dodeljene su zahvalnice za izuzetan doprinos u primeni protivepidemijskih mera KOVID-19 gradovima Beogradu i Kragujevcu, Turističkoj inspekciji, Inspekciji za drumski saobraćaj, Inspektoratu za rad , Pokrajinskom odeljenju sanitarne inspekcije Sombor i odsecima sanitarne inspekcije Beograda i Čačka.

Pored predstavnika državnih organa, SKGO, Upravnih okruga, sredstava javnog informisanja, događaju je prisustvovao i Vladan Krasavac načelnik Mačvanskog upravnog okruga.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa