10. februar 2022.10. feb 2022.
Foto: Atleks, Blagojević, Filipović i Radivojević

Foto: Atleks, Blagojević, Filipović i Radivojević

ATLETIKA: SENIORSKO DRŽAVNO PRVENSTVO

Četiri seniorska odličja

Uspsi za AŠK Tempo i Sprint. Nove četiri medalje. Najvažnije pripreme za Svetsko dvoransko u Beogradu. Više ličnih rekorda. Nastup najboljih atletičara iz Srbije
Atletika šabačkog kraja obogatila je prethodnog vikenda kolekciju odličja medaljama sa Prvenstva Srbije za seniorke i seniore u dvorani organizovanog u Beogradu. Šampionat je bio najkvalitetniji u ovom trenutku, okupio je najbolje što nudi srpska kraljica sportova, a klubovi iz Šapca, odnsono Badovinaca doneli su jednu zlatnu, jednu srebrnu i dve bronzane medalje iz prestonice.

Pioniri višebojci
U isto vreme kada su nastupali seniori, atletičarke i atletičari višebojci, mlađi od 16 godina imali su svoje Prvenstvo. Badovinčani su imali svoje predstavnike. Nastupili su Stefan Lazić, Stefan Jakšić i Milica Nenadović, sakupivši 13 ličnih rekorda. Najuspešniji je bio Stefan Lazić sa 3859 poena i 5. mestom (za medalju mu je nedostajalo malo više od 100 poena, koje je izgubio skromnijim rezultatima na 60 metara, skoku udalj i skoku uvis). Stefan Jakšić je bio 9. sa 3503 poena, a Milica Nenadović 13. sa 2713 poena.


Šampion Srbije postao je Teodor Antić, član AŠK Tempa koji je postao najbolji u Srbiji na 800 metara. Titulu je donelo vreme od 1:57,76. Drugi je bio Miloš Milosavljević iz Kruševca, dok je bronzu osvojio Filip Nedeljković, član Crvene Zvezde. Trener novog šampiona Srbije je Biljana Planko. U samoj trci najbrži je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine Abedin Mujezinović, no on se nadmetao van konkurencije i njegovo postignuće nije deo plasmana.

Foto: AŠK Tempo (FB), T. Antić i B. Planko


-Pripremali smo se bez presije, ali sa željom da se borimo za medalju. Zlato je donelo taktički perfektan nastup Teodora koji je vodio do trona – rekla je Biljana Planko o nastupu Teodora Antića.
Brojnošću medalja izdvojio se na našem području badovinački „Sprint“. Takmičari ovog kluba doneli su jednu srebrnu i dve bronzane medalje. U brzom hodanju na 3.000 metara drugo mesto osvojio je Dušan Blagojević koji je stazu savladao u vremenu 20:32,38. U istoj disciplini treći bio Dragan Radivojević (23:48,08). Dragan je i trener hodača u ekipi Sprinta. Pobednik među hodačima je srpski reprezentativac i učesnik na više Olimpijskih igara Predrag Filipović iz ekipe Vlasotinaca.

Bronzu za Sprint osvojio je i skakač motkom Milan Čajić. Njegov trener je Ivan Đinić. Postolje je zaslužio preskakanjem lestvice na visini od četiri metra. Đorđe Mijailović iz Vojvodine je slavio savaldavši visinu od 4,40, dok je njegovom klupskom drugu Marku Beljanskom pripalo srebro sa 4,10. Među skakačima u disciplini skok motkom bili su takođe reprezentativci Bosne i Crne Gore koji su se nadmetali van konkurencije: Darko Pešić, Luka Ivičić i Arijan Milicija. Iskusni Pešić je preskočio 4,87.

-Bilo je mnogo problema sa podešavanjem dubine, menjanjem motki pri nastupu Milana Čajića. Upravo bolji rekvizit je nedostajao da zabeleži bolji rezultat i samim tim ostvari viši plasman za koji Milan svakako poseduje kvalitet što je pokazao mnogo puta. Dušanu je ovo bio debi na takmiačrskom nivou i trku je završio bez greške, dok je Dragan uspeo da ostvari veliko lično postignuće i osvoji vredne bodove za klub. Značajan za nas na seniorskom nivou je i rezultati Nikole Rosića koji je ostvario dva lična rekorda – istakao je trener Ivan Đinić.

Foto: I. Đ., M. Čajić (prvi s desna)


Milan Čajić je skakao i uvis zabeleživši respektabilan rezultat sa visinom od 185 cm .Nikola Rosić je ostvario najbolje rezultate dosadašnje karijere u trci na 60 metara i u bacanju kugle, a reč je o momku koji će u julu napuniti tek 20 godina.

Bitku na seniorskom vodila je i Milica Poznanović (AŠK Tempo) kojoj je hitac kugle od 11,84 doneo petu poziciju.

Vikend koji sledi donosi Prvenstvo seniora u višeboju i Prvenstvo Srbije za mlađe juniore. Naravno, takođe u dvorani u Beogradu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa