2. jun 2022.2. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

DRUGI TRKAČKI DAN NA HIPODROMU U ŠAPCU

Alić drži tron

Prvo u beogradskom Trialu, a potom i protekle nedelje u Šapcu u „Šabačkom trijal stakesu“, Grup dva trci za sva muška i ženska grla na 1600 metara, održanoj drugog trkačkog dana na hipodromu nedaleko od Save, slavio je Alvin Alić. Naime njegov Trail Hawk sa Konkoljem u sedlu prvi je prošao kroz cilj na Šabačkoj travi. Među boljim poznavaocima konjičkog sporta se priča da on dosta ulaže u konje, što mu se za sada višestruko vraća, a svi su izgledi da tako bude i u buduće. Jedan od parametara uspeha, kako je i sam izjavio posle trke u Šapcu je dobar trening i taktika koju njegovim galoperima obezbeđuje porodica Šendeković. Svejedno, Alić za sada čvrsto drži tron i nameran je da tako bude i u buduće.

Drugi na cilju u ovoj trci bio je My Craft sa Ljubomirovićem u sedlu, vlasništvo braće Etemović, a treći Kormanac, koga je jahao Vujković, a u vlasništvu je Ivana Subotića.

U prvoj trci ovog dana nazvanoj Bombonica“,kategorije četiri za grla od dve godine bez pobede, slavio je Konjički klub „Krajišnik“, čiji je Neht Step sa Šašićem pobedio sve druge rivale. Drugi je bio Missile Ardent sa Mešetovićem u sedlu, a treći Gagarin Alex, koji je na leđima nosio Nikolića.

Foto: "Glas Podrinja"


Ništa manje nije bila uzbudljiva druga trka ovog dana, Scarlet O Hara, kategorije pet za trogode konje bez pobede na 1800 metara. Ovoga puta pobedio je Picasso Blue sa Ilićem u sedlu, vlasništvo braće Etemović. Drugi je bio Eric Dantes, vlasništvo ergele „Surčin“sa Nikolićem, dok je treći kroz cilj prošao Djole Bas, vlasništvo štale „Bas“, koga je do cilja vodio Kozma.

U „Memorijalu Srećka Marića“, Listed trci za četvorogode i starije konje na 1800 metara pobedilo je grlo Redshank, vlasništvo Elvira Jukovića sa Mešetovićem. Drugo mesto pripalo je Double Triomphe, vlasništvo Almina Alića sa Gnesijem u sedlu, a treće je osvojio Eiskonig štale Stanarević koga je jahao Sakić.

Foto: "Glas Podrinja"


Drugi memorijal ovog dana „Memorijal Darka Filipovića Pilketa“, handikap za četvorogode i starije konje na 1300 metara pripao je Flitschopu, vlasništvo Vatića sa Ljubomirovićem u sedlu. Drugi je bio Chattri braće Škrijelj, sa Ilićem, a treća Rudaina štale „Antilop“ sa Mešetovićem.

Završna trka ovog dana nazvana Depth, handikap četiri za trogode i starije konje na 1200 metara, pripala je Hektoru Milenka Đurkovića u čijem sedlu je bio Šašić. Drugo mesto osvojio je Ikar Pik Ivana Subotića koga je jahao Vujković. Treća je bila Miami Storm, Vladimira Matića u čijem sedlu je bio Vasiljević.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa