23. jun 2022.23. jun 2022.
Čas sa našim đakom
Šabačka gimnazija i prof. dr Zoran Bingulac

Čas sa našim đakom

„Zoran Bingulac je renesansna ličnost, jer objedinjuje nekoliko talenata. Šapčani ga se sećaju kao vrsnog fudbalera, doktorirao je na Ekonomskom fakultetu, bio je ambasador, vrsni je slikar i pisac. Toliko darova u jednoj osobi je izuzetno“, istakla je direktorka Šabačke gimnazije Marijana Isaković
U Šabačkoj gimnaziji profesor doktor Zoran Bingulac gradskoj javnosti predstavio je svoj dosadašnji književni i likovni rad. Domaćin događaja simboličnog naziva „Čas sa našim đakom“ bila je škola koju je pohađao nekadašnji ministar sporta, ambasador u Južnoafričkoj republici i Crnoj Gori bila je Gimnazija.

-Zoran Bingulac je renesansna ličnost, jer objedinjuje nekoliko talenata. Šapčani ga se sećaju kao vrsnog fudbalera, doktorirao je na Ekonomskom fakultetu, bio je ambasador, vrsni je slikar i pisac. Toliko darova u jednoj osobi je izuzetno. Moram da istaknem da ga sugrađani znaju kao šarmera, boema i prijatelja. Prepuna sala Gimnazije je dokaz za sve navedeno, te se radujemo svakom susretu. Naši najbolji učenici bili su gosti u Crnoj gori kada je Zoran bio diplomatski predstavnik Srbije – istakla je direktorka Šabačke gimnazije Marijana Isaković dodavši da je zahvaljujući nekadašnjim učenicima i prijateljaima ova obrazovna ustanova realizovala značajne aktivnosti u cilju poboljšanja uslova obrazovanja učenika.



Profesor doktor Zoran Bingulac rođen je u Šapcu 1953. godine. Maturirao je u Šabačkoj gimnaziji, diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Magistarske i doktorske studije završio je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Radio je kao profesor univerziteta i dekan tri fakulteta. Od 1972. do 1981. godine bio je fudbaler Crvene zvezde, a od 1981. do 1982. fudbaler Veleža. Bio je i samostalni stručni saradnik i šef razvoja u RO Infostan; Predsednik i član Izvršnog saveta Beograda; Ministar u Saveznoj Vladi; Ambasador Jugoslavije i Srbije kao i predsednik: Skupštine Akcionara „Slobodna zona” – Beograd; Udruženja Šapčana u Beogradu; predsednik odbora za obeležavanje 190. godina Mišarskog boja; komisije Vlade za odnose sa verskim zajednicama; predsednik Izvršnog odbora za obeležavanje 800 godina Hilandara; predsednik i član vladinih komisija, međudržavnih tela za ekonomsku saradnju, upravnih odbora, saveta i udruženja. Autor je brojnih naučnih knjiga i udžbenika, romana i publikacija.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa