Инфо

23. јун 2022.23. јун 2022.
Час са нашим ђаком
Шабачка гимназија и проф. др Зоран Бингулац

Час са нашим ђаком

„Зоран Бингулац је ренесансна личност, јер обједињује неколико талената. Шапчани га се сећају као врсног фудбалера, докторирао је на Економском факултету, био је амбасадор, врсни је сликар и писац. Толико дарова у једној особи је изузетно“, истакла је директорка Шабачке гимназије Маријана Исаковић
У Шабачкој гимназији професор доктор Зоран Бингулац градској јавности представио је свој досадашњи књижевни и ликовни рад. Домаћин догађаја симболичног назива „Час са нашим ђаком“ била је школа коју је похађао некадашњи министар спорта, амбасадор у Јужноафричкој републици и Црној Гори била је Гимназија.

-Зоран Бингулац је ренесансна личност, јер обједињује неколико талената. Шапчани га се сећају као врсног фудбалера, докторирао је на Економском факултету, био је амбасадор, врсни је сликар и писац. Толико дарова у једној особи је изузетно. Морам да истакнем да га суграђани знају као шармера, боема и пријатеља. Препуна сала Гимназије је доказ за све наведено, те се радујемо сваком сусрету. Наши најбољи ученици били су гости у Црној гори када је Зоран био дипломатски представник Србије – истакла је директорка Шабачке гимназије Маријана Исаковић додавши да је захваљујући некадашњим ученицима и пријатељаима ова образовна установа реализовала значајне активности у циљу побољшања услова образовања ученика.



Професор доктор Зоран Бингулац рођен је у Шапцу 1953. године. Матурирао је у Шабачкој гимназији, дипломирао на Економском факултету у Београду. Магистарске и докторске студије завршио је на Правном факултету у Београду. Радио је као професор универзитета и декан три факултета. Од 1972. до 1981. године био је фудбалер Црвене звезде, а од 1981. до 1982. фудбалер Вележа. Био је и самостални стручни сарадник и шеф развоја у РО Инфостан; Председник и члан Извршног савета Београда; Министар у Савезној Влади; Амбасадор Југославије и Србије као и председник: Скупштине Акционара „Слободна зона” – Београд; Удружења Шапчана у Београду; председник одбора за обележавање 190. година Мишарског боја; комисије Владе за односе са верским заједницама; председник Извршног одбора за обележавање 800 година Хиландара; председник и члан владиних комисија, међудржавних тела за економску сарадњу, управних одбора, савета и удружења. Аутор је бројних научних књига и уџбеника, романа и публикација.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa