27. oktobar 2022.27. okt 2022.
Zimnica za samohrana staračka domaćinstva
POVODOM SVETSKOG DANA HRANE

Zimnica za samohrana staračka domaćinstva

Zaposlene u Crvenom krstu u okviru javnih radova ali i volonterke, sugrađanke koje su se dobrovoljno prijavile, učestvovale su u pripremi zimnice za socijalno ugrožene građane. One su smatrale da je to najbolji način da utroše svoje vreme i ulože kulinarsko iskustvo i veštinu te da sa velikom ljubavlju pripreme i daruju starima povrće prerađeno i spakovano u tegle.

-Radi se o nekoj našoj tradicionalnoj akciji koju realizujemo povodom Svetskog dana hrane, i ti proizvodi, to što se pripremi, distribuiramo samohranim staračkim domaćinstvima koja su obuhvaćena humanitarnom pomoći, paketima hrane koje mi delimo u ovom periodu godine- objasnio je sekretar Crvenog krsta Koceljeva Milan Glumac.

U prvom ciklusu biće pripremljeno oko sto teglica kiselog programa. a planirano je da narednih dana to bude urađeno i sa slatkim programom, pa će i džemovi biti dostavljeni korisnicima.

- Na ovaj način praktično nastavljamo aktivnosti vezane za Festival zimnice u Koceljevi, nešto što je za našu sredinu već prepoznatljivo. To je jedan dodatak svim našim aktivnostima. Nama je zimnica preko cele godine, a ne samo u septembru. Gledamo da ovu aktivnost pretvorimo u jednu humanitarnu akciju i pomognemo zaista onima kojima je to potrebno i koji to sebi ne mogu da priušte iz raznh razloga, ekonomskih, fizičkih poteškoća itd. Svako od korisnika dobiće 1-2 tegle u želji da obuhvatimo što veći broj ljudi- izjavio je Glumac.

Ovu aktivnost finansira Crveni krst iz sopstvenih izvora sredstava. U perspektivi će biti moguće da lokalni proizvođači koji to budu želeli doniraju teglu-dve iz svog asortimana i na taj način se organizovano uključe u ovu akciju.
V.B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa