17. novembar 2022.17. nov 2022.
Protiv bivšeg kluba: A. Barać

Protiv bivšeg kluba: A. Barać

VATERPOLO: SUPER LIGA

Protiv najtrofejnijih

Vojvodina nije bila problem prema očekivanjima. Sledi veliki derbi protiv Partizana. Na početku leta Beograđani u velikim problemima, sada jedan od boljih timova Srbije. Učesnici osmine finala Evro kupa
Novosadska Vojvodina nije bila, na kraju svega, preveliki problem za šabačke vaterpoliste. Ostvarena je četvrta uzastopna pobeda u Ligi i napravljena prava uvertira za veliki derbi protiv Partizana. Šabac će se u Beogradu spuprotstaviti najtrofejnijem timu Srbije.

Šabac – Vojvodina 15:7 (2:3, 3:1, 4:3, 6:0)
Gradski bazen. Gledalaca: 400. Sudije: Raković-Krstinošić, Stefanović. Isključenja: Šabac 7, Vojvodina 8. Peterci: Šabac 2 (2).
ŠABAC: Živojinović, Maraš 1, Marković, Repanović 2, Kopcev, Krug, Barać 2, Stanić 1, Tubić, Šulc 2, Stojanović 3, Šakudinov, Gavrilović, Toholj 4. Trener: Ličanin.
VOJVODINA: Pajković, Marić, Blažević, Parivodić, Tintor, Brešćanski, Prekogačić 2, Radovanlija 1, Guld, Rogač , Kasum 4, Vujković, Sredojević, Biočanin. Trener: Bajin.


O istoriji Partizana teško je govoriti u nekoliko rečenica, međutim istorija ne igra, već sadašnje postave, a ono što su ti timovi u ovom trenutku garantuje odličan i kvalitetan vaterpolo. Partizan je bio u velikim problemima tokom leta, izgledalo je da će ponovo da se suoči sa finansijskim kolapsom, ekipu je napustilo nekoliko važnih igrača: Velkić (Ortiđa), Barać (Šabac), Ćirić i Aleksić (kraj karijere), Vico (Radnički), Rističević (N. Beograd), međutim usledio je oporavak, angažovanje nekih odličnih igrača: Trtović, Radulović, Jauković, produženje saradnje sa Smiljevićem i Lovreom, te je ponovo napravljen vrlo dobar tim. Naizgled podmlađena ekipa se plasirala u osminu finala Evro kupa, gde ih očekuju dueli protiv Panioniosa, a u Ligi je svu snagu tima sa Banjice osetila, po imenima mnogo kvalitetnija Zvezda. Favorita nema, a Partizan želi revanš za dupli poraz u borbi za treće mesto prethodne sezone, gde je Šabac izborio kvalifikacije za Ligu šampiona. U regularnom delu Partizan je ostvario dve pobede protiv Šapca.

Obe ekipe su četvrtfinalu Kupa, već tokom nedelje očekuju ih novi turniri u Regionalnoj ligi, a potom i osmina finala Evro kupa.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa