17. novembar 2022.17. nov 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

DVORIŠTE DOBILO 2.700 METARA ASFALTNOG PUTA

Za meštane ogromna korist

Ovde nije ništa infrastrukturno ulagano ranije. Samo se nasipalo kamenom i to je trajalo do prve kiše. Imali smo od poreza na imovinu 557.000 dinara i meštani su dali 4.000 evra 2019. godine i tada je urađeno 800 metara asfalta. Sada je urađeno 2.700 metara, a meštane nije koštalo ništa, rekao je Živan Marić, predsednik Saveta Mesne zajednice Dvorište
Dvorište je dobilo 2,7 kilometara asfalta, čime će biti olakšan život za žitelje 50-ak domaćinstava “Donje male“, oko 25 kilometara udaljene od centra Šapca. Za deonicu puta je iz budžeta grada izdvojeno 28,8 miliona dinara.

-Ovde nije ništa infrastrukturno ulagano ranije. Samo se nasipalo kamenom i to je trajalo do prve kiše. Imali smo od poreza na imovinu 557.000 dinara i meštani su dali 4.000 evra 2019. godine i tada je urađeno 800 metara asfalta. Sada je urađeno 2.700 metara, a meštane nije koštalo ništa, rekao je Živan Marić, predsednik Saveta Mesne zajednice Dvorište u trećem mandatu i zahvalio gradonačelniku Šapca Aleksandru Pajiću zbog toga što se ulaže u sela.

Foto: Glas Podrinja


Janko Urošević, pekar iz ovog sela, ima radnju u kojoj proizvodi hleb i do sada se susretao sa velikim problemima oko transporta.

-Ostao sam na svom imanju i izgradio pekaru. Put mi je mnogo falio. Bilo je praktično nepodnošljivo. Nisam mogao da vozim robu, a snabdevam okolnih osam sela hlebom. Sada sam prezadovoljan. Mogu samo da pohvalim sve koji su doprineli tome da dobijemo asfalt, rekao je Urošević.

Radove je posetio gradonačelnik Alekandar Pajić sasvojim saradnicima i tom prilikom naveo da je, sa ovim radovima, urađeno oko 75 kilometara puteva za dve godine.

Foto: Glas Podrinja


-Koristimo lepe dane u novembru da produžimo građevinsku sezonu i da sve što naši sugrađani očekuju i ispunimo. Zahvaljujem se na strpljenju ljudima koji ovde žive. Ovaj deo sela je gusto naseljen, a tu su i imanja Takođe imamo i privrednike koji imaju svoje proizvodne pogone, ali nisu imali adekvatne puteve. Meštani su zadovoljni kvalitetom puta, propustima, kanalima. Ovde se kompletno radi posao i put će biti dugovečan, rekao je gradonačelnik Pajić.

Izvođač radova je “Jugokop Podrinje“.
M.M.

Najnoviji broj

26. januar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa