17. novembar 2022.17. nov 2022.
Dušan Jovanović (Biblioteka šabačka)

Dušan Jovanović (Biblioteka šabačka)

Biblioteka šabačka i Šabački šahovski klub organizuju „Biblišah“

Za buduće majstore i velemjastore

„Biblioteka šabačka u saradnji sa Šabačkim šahovskim klubom realizuje školicu šaha i na ovaj način nastavlja kontinuirano organizovanje aktivnosti za decu i mlade. U osnovi svih radionica je knjiga, a realizuju se u cilju popularizacije čitanja
Biblioteka šabačka u saradnji sa Šabačkim šahovskim klubom realizuje školicu šaha pod nazivom „Biblišah“ namenjenu predškolcima i učenicima osnovnih škola. Za drevnu veštinu prijavilo se više od 80 mališana, te je prvi susret organizatora i polaznika radionica protekao u upoznavanju sa osnovama šaha.

U ime Biblioteke šabačke, kao inicijatora radionica prisutnima se obratila Jelena Podgorac Jovanović, direktorka podelivši svoje utiske o ovoj sportskoj igri.

Dušan Jovanović (Biblioteka šabačka)


-Šah je izazovna drevna veština i njegove tajne poznaju malobrojni. Zbog toga smo odlučili da baš u Biblioteci pokrenemo školicu, kao jedan poduhvat u kom ćemo se truditi da istrajemo. Igrati šah je prava umetnost. Iako godinama i sama igram šah, još uvek nisam ovladala svim tajnama i veštinom. Nadamo se da će sa radionica ponići novi majstori i velemajstori – istakla je Jelena Podgorac Jovanović.

Predsednik Šabačkog šahovskog kluba Miroljub Merdović podsetio je da interesovanje za šah traje dva milenijuma, te da ne gubi na aktuelnosti. No, mlade koji stasavaju treba podsticati i motivisati kako bi se održao kontinuitet i tradicija koju ima u Šapcu.

-Šabac je grad sporta, a šah mora da ostane i opstane u sportskom gradu. Naše trajanje potkrepljuje i mlad tim, naši šahisti koji ostvaruju uspehe. Ono na šta smo ponosni je to što su oni dobri učenici i studenti. Nadam se da će tako i polaznici školice šaha biti uspešni na svim poljima. Veliko interesovanje dece to dokazuje – poručio je Merdović.

Šah je izazovna drevna veština i njegove tajne poznaju malobrojni. Zbog toga smo odlučili da baš u Biblioteci pokrenemo školicu, kao jedan poduhvat u kom ćemo se truditi da istrajemo. Igrati šah je prava umetnost


„Biblioteka šabačka na ovaj način nastavlja kontinuirano organizovanje aktivnosti za decu i mlade. U osnovi svih radionica je knjiga, a realizuju se u cilju popularizacije čitanja. Poznato je da tinejdžeri prestaju sa čitanjem neobavezne literature i zato su programi koje Biblioteka šabačka organizuje, kao i saradnja sa šabačkim osnovnim i srednjim školama, neophodni da bi se mladima pružile nove mogućnosti, otkrića i znanja“, navode iz Biblioteke šabačke.
M.Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa