29. decembar 2022.29. dec 2022.
Kratka pauza pre velikih izazova: M. Repanović (VK Šabac)

Kratka pauza pre velikih izazova: M. Repanović (VK Šabac)

VATERPOLO: VK ŠABAC

Januar u znaku derbija

Borbe na tri fronta u januaru. Rivali renomirani, među vodećim u Srbiji, ali i u Evropi. Šabac prvi put domaćin turnira Regionalne lige. Pauza u Super ligi do februara. Radnički dva puta na megdanu
Pauza u Super ligi za vaterpoliste trajaće do februara. Prvog vikenda drugog meseca u godini startovaće takmičenje u dve grupe, kvalitetnijoj i nekvalitetnijoj, međutim dužu pauzu imaju samo ekipe iz sredine tabele, dok će Šabac tokom januara igrati u tri takmičenja, a nijedan rival se ne može okarakterisati kao lakši, kamoli nekvalitetan.

Još jedan regionalni turnir
Nakon turnira u Šapcu, do kraja sezone je preostao još jedan turnir Regionalne lige čiji će domaćin biti Dubrovnik. Šabac će poslednjeg vikenda u februaru odmeriti snage sa Jugom, hercegnovskim Jadranom i Primorcem, čime će biti stavljena tačka na sezonu u RL, osim za četiri prvoplasirane i dve poslednjeplasirane ekipe.


Ekipa Nemanje Ličanina već 14. januara gostuje u kragujevcu, ekipi Radničkog u četvfrtfinalu Kupa Srbije. Domaćin, jesenji šampion, favorit za plasman na završni turnir Evro lige, takmac za sve trofeje u Srbiji i regionu, branilac kup trofeja dočekuje Šapčane kao veliki favorit.
Pet dana nakon duela u Šumadiji Gradski bazen će prvi put domaćin turnira Regionalne lige. Tokom tri dana, od 19. do 21. januara, Šabac očekuju mečevi protiv Crvene Zvezde, Partizana i ponovo Radničkog iz Kragujevca.

Na kraju, 25. januara, VK Šabac gostuje u Budimpešti, moćnom Vašašu, u prvoj utakmici četvrtfinala Evro kupa. „Čivijaši“ su već napravili najveći uspeh na evro sceni od osnivanja, a sada će pokušati da naprave još jednu senzaciju protiv tima koji je apsolutni favorit za osvajanje ovog takmičenja. Revanš je 8. februara u Šapcu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa