12. januar 2023.12. jan 2023.
ZAVRŠENA AKCIJA “JEDAN PAKETIĆ- MNOGO LjUBAVI”

Radost za preko 150 mališana

Svake godine, tokom novogodišnjih i božićnih praznika volonteri Crvenog krsta, uz pomoć humanih ljudi, obraduju veliki broj mališana na području koceljevačke opštine u ovkiru tradicionalne akcije “Jedan paketić- mnogo ljubavi”.

Tako je bilo i ovoga puta, a 154 paketića sa slatkišima, slanišima, igračkama i školskim priborom donelo je radost i praznični duh u domove dece iz porodica slabijeg materijalnog stanja.
Kutije namenjene za sakupljanje sadržaja za dečje paketiće bile su izvesno vreme postavljene u brojnim prodajnim objektima.

–U akciji su učestvovali vlasnici i zaposleni STR “Đukić”, STR “Maja”, “Podunavlje” u Koceljevi i Draginju, “Bomaks”, “Integra”, STR “Lazić”, prodavnice “Vum” i “Maja”. Osim ovih prodavnica kutije su bile izložene i u drugim mestima tako da su kupci radnje “Rio” u Draginju, STR “Žoja” u Kamenici i Ljuticama, “Ignjatović” u Goločelu, STR “Boba”, STR “Nada” i “Osaka” u Donjem Crniljevu, STR “Rid” i “Nena”u Svileuvi, “Pekara kod Ive” imali priliku da darivanjem određenih proizvoda pokažu svoju humanost. Uključile su se i firme poput “Ital teks intimo”, radnja “Šangaj” ali i đaci osnovne i srednje škole. Veliku podršku pružio nam je i određeni broj porodica i pojedinaca koji su novačnim sredstvima pomogli akciju- izjavio je sekretar Crvenog krsta Milan Glumac koji je izrazio zahvalnost svim učesnicima ali i volonterima.

On je dodao da se nada da će sledeće godine u akciji “Jedan paketić- mnogo ljubavi” učestvovati šira društvena zajednica, kako bi zajedno uspeli da obraduju što više mališana na području opštine.
V. B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa