9. februar 2023.9. feb 2023.
DRUGA REDOVNA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA VLADIMIRCI

Gazdovati domaćinski, pomoći u okviru mogućnosti

I ova sednica Opštinskog veća imala je na dnevnom redu odluke iz svih sfera življenja. Prvo je na dnevnom redu bio predlog pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi. Potom je doneta odluka o raspisivanju javnog konkursa za finansiranje, sufinansiranje programa, projekata, crkava i verskih zajednica koji deluju na teritoriji Opštine Vladimirci te obrazovanju komisije za sprovođenje ovih konkursa, potom finansiranje, sufinansiranje, programa projekata udruženja građana, odnosno nevladinih organizacija u oblasti društvenog i humanitarnog rada u Opštini Vladimirci, kao i donošenje rešenja o obrazovanju komisije za sprovođenje konkursnog postupka i sačinjavanje predloga odluke o dodeli sredstava za finansiranje ili sufinansiranje programa u oblasti društvenog i humanitarnog rada.

Doneto je i rešenje o davanju saglasnosti na promenu cena naknade za održavanje vodovodne mreže za kategoriju – domaćinstva, u korist građana opštine, potom je usvojen izveštaj o radu žalbene komisije za 2022.godinu, te o radu Opštinskog veća za period 01.10.2022. do 31.12.2022. godine, razmatran zahtev mesne zajednice Vlasanica za finansijska sredstva radi angažovanja geometra a potom usvojen, za potrebe uređenja seoskog groblja. Razmatran je nalaz i mišljenje Centra za socijalni rad radi davanja saglasnosti u postupku priznavanja prava na posebnu pomoć i gde god je bilo prilike izašlo se u susret zahtevima za finansijsku pomoć.

U dopuni dnevnog reda usvojena je molba Doma zdravlja za uređenje parkirališta a potom istoj ustanovi i za projekat rekonstrukcije ložionice a izašlo se u susret i molbama, koje su naknadno stigle, za pomoć nevoljnicima.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa