8. jun 2023.8. jun 2023.
Foto: Glas Podrinja, dr Mirjana Andrijević, dr Jelena Jeftić, Vasilije Tadić i Andrej Pakljanac

Foto: Glas Podrinja, dr Mirjana Andrijević, dr Jelena Jeftić, Vasilije Tadić i Andrej Pakljanac

OSMI REKLAMATERI NA ODSEKU ZA MEDICINSKE I POSLOVNO TEHNOLOŠKE STUDIJE

Vasilije i Andrej pobednici

Vasilijeva i Andrejeva reklama dobila je najviše ocene kod publike, što im je donelo i ukupnu pobedu. Inspirisao ih je kvalitet i tradicija modnog brenda koji su predstavili
Vasilije Tadić i Andrej Pakljanac sa reklamom za Levis farmerice pobedili su na osmim Reklamaterima Odseka za medicinske i poslovno – tehnološke studije Akademije strukovnih studija Šabac. Drugo mesto osvojila je Daška Janković sa reklamom za osiguranje, a treće Teodora Vučinić, Emilija Ljubinković i Aleksandra Lazić sa reklamom za turističku agenciju. Pobednike su birali stručni žiri i publika sastavljena od studenata.

Na takmičenju studenti sami osmišljavaju ideje za reklame, a kasnije ih sami i realizuju.

Foto: Glas Podrinja


-Naša reklama se sastoji iz tri priče, a svaka je snimana na drugoj lokaciji. Radni deo Levis farmerica sniman je u Štitaru, odakle sam ja, drugi, poslovni deo, sniman je u gradu u naselju Benska Bara odakle je kolega Andrej, a treći u Velikom parku i tu su nam pomogle koleginice Jovana i Katarina koje su ulepšale reklamu, kaže Vasilije Tadić iz pobedničkog tima.

Vasilijeva i Andrejeva reklama dobila je najviše ocene kod publike, što im je donelo i ukupnu pobedu. Inspirisao ih je kvalitet i tradicija modnog brenda koji su predstavili.

-Želeli smo da prikažimo kvalitet Levis farmerica. To je marka koju još od 1873. godine nose sve generacije i mogu da se nose u svim kombinacijama, istakao je Andrej.

Svi su uspeli u zadatku
-Svake godine imamo sve više takmičarskih grupa. Drago mi je da se pored redovnih uključuju i studenti koji studiraju uz rad. Svi oni su uspeli u zadatku. Moj glavni zadatak dat njima jeste bio da rade timski, da se upoznaju, druže i stvaraju mrežu i snagu kojom će izgurati do kraja studija, kaže dr Jelena Jevtić, koordinator Reklamatera.


Ove godine takmičilo se 12 grupa. Pored 10 ekipa redovnih studenata učestovala su i dva tima studenata koji studiraju iz radnod odnosa.

-Učešće na ovom takmičenju za mene je jedan veliki izazov. Ideja je potekla iz toga što se ovim poslom bavim 20 godina, a jedan od predmeta na mom studijskom programu je ekonomija, navodi Daška Janković koja studira i istovremeno radi u osiguranju.

Dok su prva dva mesta osvojili studenti sa smera ekonomije, treće mesto zauzele su studentkinje gastronomije.

Foto: Glas Podrinja


-Ideja se spontano rodila dok smo se vraćale iz škole i pričale šta bi mogle da snimimo. Sve smo realizovale uz pomoć kineske radne u centru grada, kaže Teodora Vučinić.
Stručni žiri činili su eminentni ljudi iz različitih sfera života, pobednici iz prethodnih godina, a i studenti su imali svog predstavnika. Lidija Lazić, predsednik Studentskog parlamenta prvi put je bila član žirija.

-Nije bilo teško izabrati pobednike. Svidele su mi se skoro sve reklame. Dobro je što studenti učestvuju u ovoj manifestaciji koja je postala tradicionalna i nadam se da će još dugo trajati. Pored toga što se takmiče, studenti dosta i nauče tokom učešća u Reklamaterima. Verujem da će u narednim godinama manifestacija biti sve kvalitetnija i radujem se tome, kaže Lidija.
M.M.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa