22. jun 2023.22. jun 2023.
Srbija vicešampion planete (foto: Iosif Vajnar (@pixelprosport)

Srbija vicešampion planete (foto: Iosif Vajnar (@pixelprosport)

VATERPOLO: SVETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO

Srebro na grudima

Šabački dvojac deo druge reprezentacije sveta. Stanić petostruki strelac na Šampionatu, najefikasniji u finalu. Zlato za Mađare. Srbija u najtežoj grupi
Vaterpoliste VK Šabac Petra Stanića i Mitra Maraša na leto 2023. godine svakako će sećati zauvek srebrne medlje koje su kao reprezentativci Srbije doneli sa Svetskog juniorskog šampionata u Rumuniji. Srebrni sjaj će sećati na nesrećne poraze, velike preokrete i važno iskustvo igrača koji plediraju i na seniorsku reprezentaciju.

Nakon dve pobede i poraza nakon peteraca od Mađarske u prvom kolu Srbija se plasirala u četvrtfinale sa pozicije dva. U borbi za polufinale, u meču Šampionata, nadokandila je veliki minus protiv Hrvatske i izborila polufinale nakon penala. Grčka je ubedljivo nadigrana 14:8 u borbi za mesto u finalu.

Uspeh nacionalnog tima (foto: VSS)


Prvi favorit Prvenstva Mađarska igrala je izvanredno u finalu, prelomila duel u trećem periodu serijom 3:0 i zasluženo stigla do pobede. Stanić je sa tri gola bio najefikasniji igrač finala pod kapicom Srbije.

Moj Bože kakav gol
Komentator finalnog meča repliku iz naslova je izgovorio kada je Petar Stanić u finišu prvog perioda iz velike udaljenosti snažno šutirao i pogodio mrežu neodbranjivo. Osim što je bio najefikasniji u finalu, Stanić je autor i najlepšeg gola, svakako u poslednjem meču, a možda i na Prvenstvu.
-Svako ima neku svoju utakmicu, ali je tim prioritet, voleo bih da su golovi doneli titulu šampiona, ali naravno da mi je drago zbog učinka i velikog iskustva – rekao je Stanić.


-Moramo biti zadovoljni, uvek će biti žal za zlatom, međutim treba da budemo ponosni. Bili smo u najtežoj grupi, imali teške mečeve, završnica dan za danom. Pokazali smo kvalitet, psihološku snagu, u finalu su Mađari pokazali više i zaslužili zlato, ali je srebro odličan rezultat – istakao je Stanić.

Ukupno Stanić je postigao pet golova na Prvenstvu, dok se Maraš nije upisao među strelce, ali je zbog povrede propustio samu završnicu.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa