22. jun 2023.22. jun 2023.
Juniori pred put u Atinu (foto: RSS)

Juniori pred put u Atinu (foto: RSS)

RUKOMET: SVETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO

Svaki meč isti cilj

Čile savladan u utorak. Sinoć rival Maroko, u petak najvažniji meč prve faze protiv Islanda. Šest šabačkih rukometaša i dva trenera u Grčkoj
Svetski šampionat u Grčkoj i Nemačkoj počeo je u utorak, Čile je nadigran, sinoć su reprezentativci Srbije imali ulogu favorita protiv reprezentacije Maroka, dok će u petak uslediti verovatno najznačajniji meč u prvoj fazi, protiv države gde je rukomet tradicionalni sport, Islanda. Raspored je poznat, program frekventan i „mod svetske smotre“ je uključen. Treća reprezentacija Evrope, Srbija, nema imperativ medalje, ali ima želju, cilj, a dokazano je i kvalitet da se bori protiv svakog tima.

-Svi treba da budemo zadovoljni pripremnim ciklusom, posebno utakmicom protiv razvojne seniorske reprezentacije Srbije. U periodima izgledamo jako dobro i ti periodi su duži nego ranije. Biti 45 minuta na visokom nivou protiv seniora, tako kvalitetno, nije mala stvar i dobar je pokazatelj stanja ekipe. Raduje nas pristup, ozbiljnost u izvršavanju zadataka – istakao je selektor Đorđe Teodorović pred put.

Rašić i Teodorović (foto: RSS)


-Kao treća selekcija Evrope, imamo obavezu da dokažemo i ovde da pripadamo vrhu. Imali smo dobre pripreme, momci su vredno radili, uveren sam da smo spremni. Island jeste najvažniji meč u grupi, ali pristup meč po meč je uvek najdelotvorniji, ne smemo da mislimo o sledećem rivalu, dok se ne završi prvi naredni meč. Bez obzira na rivala, pobeda je cilj – naglašava pomoćni trener David Rašić.

Posebna pražnja ka juniorima je u šabačkoj sportskoj javnosti. Celokupan pripremni proces Srbija je organizovala u Šapcu, predvode selekciju treneri iz našeg grada Teodorović i Rašić, a od 18 pozvanih igrača šest su ponikli u šabačkoj rukometnoj školi ili nose dres šabačke ekipe. Vukašin Antonijević nastupa u Pivovarni Celje, Matej Dodić, Milija Papović i Aljoša Damnjanović su igrači Metaloplastike Eliskir, a od ovog leta su u šabačkom klubu i Igor Milovanović, odnosno Uroš Simić.
Duel protiv Islanda je u petak, od 20:15. Dva najbolja tima će u drugu fazu koja počinje 25. juna. Grupa u kojoj je Srbija ukršta sa dva najbolja tima iz grupe: Grčka, Kuba, Saudijska Arabija i Egipat.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa