22. jun 2023.22. jun 2023.
F. Novaković (foto: VK Šabac fb strana)

F. Novaković (foto: VK Šabac fb strana)

VATERPOLO: VK ŠABAC

Snaga u klupskoj školi

Veljko Babić i Filip Novaković biće deo prvog tima VK Šabac naredne sezone. Prvi igrači koji su na novom bazenu prešli put od neplivača do prvotimaca. Dugoročni cilj kluba da opstane u vrhu sa igračima iz svog pogona
Od povratka Vaterpolo kluba „Šabac“ u Šabac, odnosno od rekonstrukcije/izgradnje zatvorenog bazena 2015. godine, u svakoj sezoni je u timu bio neko iz klupske škole koja je uprkos nedostatku bazena u Šapcu tokom jedne decenije i putovanja na treninge i utakmice uspela da opstane. Aleksandar Eraković i Niokla Car dali su značajan doprinos osvajanju titule i Kupa Srbije, Bojan Bogićević, Miroslav Petrović, Veljko Savković, Veljko Ličanin bili su u timu tokom prethodnih osam sezona, golman Andrej Vukadinović je takođe osvojio titulu i čuvao mrežu u sezoni kada je nekoliko meseci van bazena bio Radoslav Filipović, još uvek je alternativa na golu, a u narednoj sezoni stižu još dva izdanka škole među prvotimce Filip Novaković i Veljko Babić. Oni su u prethodne dve sezone igrali za Savu.

Tim gotovo kompletiran
Nikola Marković, Kristijan Šulc i Marko Tubić neće nastaviti karijeru u VK Šabac, a jedina preostala enigma je Ivan Koptsev sa kojim još traju pregovori o produženju saradnje. Tim je u međuvremenu pojačao reprezentativa Crne Gore Nenad Dragović (2000. godište), doskorašnji igrač Budve.


-Veljko i Filip su prvi igrači među prvotimcima koji su na novom bazenu, od 2015. godine, napravili prve zaveslaje, počeli da treniraju vaterpolo, prešli sve kategorije, stigli do reprezentacije, kalili se u Savi i sada zaslužili da igraju u prvom timu – ističe sportski direktor kluba Nikola Car.

V. Babić (foto: VK Šabac fb strana)


Rezultati mlađih kategorije i osvojeni trofej svrstavaju ovdašnju školu u jednu od vodećih u Srbiji i regionu, a po brojnosti je bez premca u državi. Babić i Filipović su tek početak, uvereni su u klubu.

-Baza je velika, stvorili smo od Šapca istinski vaterpolo centar, rezultati mlađih kategorija su odlični i uveren sam da će ubrzo novi prvotimci debitovati i za seniore VK Šabac. Od povratka u Šabac veliki akcenat smo stavili na školu, napravili smo sistem čiji je cilj da u budućnosti klub bude u vrhu baziran na igračima iz sopstvenog pogona, to je za nas dugoročni i veliki cilj – dodaje Car.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa