29. jun 2023.29. jun 2023.
O. Ametović (foto: somborsport.org)

O. Ametović (foto: somborsport.org)

BOKS: AKTUELNOSTI

Ametović među osam

Šabački bokser Omer Beli Ametović napravio je prvi od tri neophodna koraka ka plasmanu na Olimpijske igre u Parizu narednog leta. U osmini finala Evropskih igara u Krakovu (kategorija do 51 kg) savladao je reprezentativca Bosne Leona Vranješa prekidom u drugoj rundi izborivši četvrtfinale. Sinoć je boksovao protiv Britanca Kirona Bredlija Mekdonalda. Ukoliko savlada ovog rivala, plasiraće se u polufinale zakazano za petak, 30. jun. U ovoj kategoriji finalisti će obezbediti olimpijsku vizu, te je ovaj potencijalni duel odlučujući. Finale je u subotu 1. jula.

I. Rogić (foto: BSS)


Rogiću titula
Ovdašnji bokser Igor Rogić, povremeni reprezentativac Srbije, ponikao u pkoli BK Mačva, okitio se titulom regionalnog šampiona kao član Novog Pazara. Novopazarci su na kraju Regionalne lige imali 72 boda, značajno ispred Somobora, banjalučke Slavije i Loznice. Rogić je, u kategoriji do 71 kg, na dvodnevnom fajnal foru savladao jednoglasnom odlukom sudija Pricu iz Loznice i Biseta iz Sombora.
Za Loznicu je u Regionalnoj ligi boksovao član Mačve Semiz Aličić, u kategoriji do 67 kg i takođe ostvario dve pobede. Pobedio je Toskića iz Novog Pazara i Blaževića iz banjalučkog tima. Finalni turnir organizovan je u Novom Pazaru.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa