6. jul 2023.6. jul 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Priznanja za najuspešnije

Za đake OŠ „Nikolaj Velimirović“ 40 republičkih nagrada

Osnovna škola „Nikolaj Velimirović“ prošle srede organizovala je svečanu dodelu nagrada najuspešnijim učenicima. Ove školske godine 40 đaka osvojilo je nagrade na republičkim takmičenjima, najviše iz fizike i matematike i dve ekipne, iz rukometa i na matematičkom turniru.

Priprema za prijemni
Đak generacije, učenica osmog razreda Ana Srdanović, osvojila je četiri republičke nagrade.
-Ove godine sam imala tri nagrade na republičkim takmičenjima iz matematike i fizike, dok sam u šestom imala jednu iz fizike i sedmom po jednu iz fizike i matematike. Znače mi nagrade kao iskustvo za dalji život i generalno, znanje koje sam tokom ovog procesa stekla. To je i razlog zašto sam se takmičila. Planiram da upišem računarski smer u Šabačkoj gimnaziji- rekla je Ana.

Učenica sedmog razreda Maša Krstić ima pet republičkih nagrada.
-Ove godine sam osvojila četiri republičke nagrade iz matematike, fizike, na Književnoj olimpijadi i Matematičkom turiniru „Arhimedes“. To su predmeti koje jako volim u kojima uživam kada ih vežbam i radim, a takmičenja su i dobra priprema za prijemni ispit sledeće godine. Osim što se u školi lepo družimo i stičemo znanja, divno je kada nas pohvale i dobijemo priznanja za naš rad. Prosto smo ispunjeni onim što radimo, jer znamo da smo uspeli u onome što volimo. Želim da se zahvalim svim nastavnicima koji su sa nama radili, posebno razrednom starešini, nastavniku matematike Vladimiru Mihailoviću, nastavnici srpskog Marijani Karić, nastavniku fizike Aleksandru Puzoviću i nastavniku hemije Dušku Mitroviću- istakla je Maša.

Učenik četvrtog razreda Maksim Šikanić takmičio se na svim nivoima, od osnovnog do republičkog i na „Misliši“ i ima dve republičke nagrade.

-Volim matematiku. Takmičenja su zahtevna, najteže mi je bilo na opštinskom. Na državnom sam osvojio treću nagradu, sa 90 bodova iz matematike. Puno mi znači što škola prepoznaje naš trud- naglasio je Maksim.

Znanje se ceni
Profesorka matematike Mirjana Obradović i odeljenjski starešina osmog razreda ponosna je na sve đake. Iz matematike su samo u ovoj školskoj godini osvojili 201 nagradu na svim nivoima takmičenja, počev od školskog do državnog takmičenja u svim razredima.

-Mogu da se pohvalim da je ova generacija izuzetna u svakom pogledu, od ponašanja do znanja. Pokazali su izuzetne rezultate na završnom ispitu, istakli smo se kao najbolji u gradu, a to samo pokazuje da je ovde kontinuiran rad i da se trudimo svi zajedno, đaci, roditelji, nastavnici i učitelji. Zanimljivo je da za naš rezultat na završnom ispitu nisu zaslužna samo deca koja se takmiče, što i jeste tradicija naše škole. Moram da istaknem da od četiri đaka koji su najbolje uradili završni ispit troje uopšte nisu takmičari. U ovoj školi svako dete nađe mesto za sebe- smatra Obradovićeva.

Direktor škole Nenad Jović uručio je priznanja najuspešnijim učenicima. Nagrade su osvojili iz matematike, fizike, istorije, na „Misliši“, iz rukometa, plivanja, informatike i računarstva, Dabar- programiranja, Književne olimpijade- srpski jezik i tehnike i tehnologije.

-Imamo 40 učenika koji su nagrađeni nekom nagradom na republičkim takmičenjima iz pojedinačnih predmeta i dve ekipne za matematiku i rukomet. Najviše uspeha imamo u fizici i matematici. Rezultati pokazuju da smo jedna od najuspešnijih škola u državi, što nas čini ponosnim na sve naše vredne i posvećene učenike i nastavnike- podvukao je Jović.
D.D.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa