14. septembar 2023.14. sep 2023.
V. Matić pred derbi izazovom

V. Matić pred derbi izazovom

RUKOMET: SUPER LIGA

Derbi kola u Leskovcu

Teži meč nego u prvom kolu. Leskovčani ambiciozno ulaze u sezonu. Duel dvojice Šapčana na klupama, Dubočica dužnik Metaloplastike
Proleter je veliko ime, ali u ovom trenutku nije kadar da napravi veće probleme Metaloplastici i to je jasno pokazao parket u subotu. Domaći su kontrolisali igru, rezultat, te iako nisu igrali u najjačem sastavu, rezultat nije bio upitan nijednog trenutka. Svakako mnogo veći izazov Šapčane očekuje u derbiju drugog kola, na gostovanju u Leskovcu. Kada bi se gledali samo rezultati u prolećnoj polusezoni, Dubočica bi bila treća na tabeli. Klub koji je inače bio nezgodan na domaćem terenu, uspeo je i na gostovanjima da napravi probleme, Metaloplastika Eliskir je to osetila na svojoj koži izgubivši u „Zorki“. Ove sezone Dubočica želi mesto u Evropi, potajno se nadajući i plej ofu.

Dva boda su lagano doneli iz Uba, ekipu čine svi igrači veće minutaže iz prethodne sezone, uz nekoliko pojačanja, pre svih Miloševića iz Dinama, braću Pavlović iz Proletera, odnosno Petrovića iz Kolubare. Važan faktor uspeha bio je i trener, Šapčanin, Đorđe Teodorović koji je u klub došao na polusezoni i ostaje i u ovoj.

MP Eliksir - Proleter 38:26 (19:17)
Hala Zorka. Sudije:Kovač (K. Mitrovica) i Milosavljević (Zvečan). Sedmerci: MP 8(7); Proleter 4(3). Isključenja: MP 12; Proleter 12 minuta.
MP Eliksir: Pavković (2 odbrane), Dodić 9 (3), F. Milovanović 5 (1), I. Milovanović 1, Gavashelishvili 2, Jevtić , Arsić (11 odbrana), Damnjanović , U. Pavlović, V. Pavlović, Brajović 6, Papović 3, Petrović, Simić 5, Dakić 5, Jovanović 2.
PROLETER: Ćorović, Vasić 6 (3), Damnjanović 2, Pešić, Mikić, Raković, Gaković, Kureši, Rudić 4, Meseldžija, Knežević 1, Breti, Milošević 9, Radičević 2, Petrović, Bukvić 2.


Prethodne sezone Metaloplastika je sa „vrućeg terena“ na jugu donela bodove, pobedila je domaćina i u polufinalu Kupa, kasnije i osvojila trofej, te je dolazak u Leskovac dolazak na mesto uspeha.

Đorđe Teodorović je predvodio Metaloplastiku u sezoni 2018/19, a nakon toga je radio u Železničaru iz Niša, kragujevačkom Radničkom, Naisi i Dubočici. Protiv bivšeg kluba ima pozitivan odnos. Poražen je samo jednom, u polufinalu Kupa 2021. godine.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa