14. septembar 2023.14. sep 2023.
O. Stojanović protiv Vašaša

O. Stojanović protiv Vašaša

VATERPOLO: VK ŠABAC ELIKSIR

Velikani na šabačkom bazenu

Prethodne sezone VK Šabac je stigao do četvrtfinala Evro kupa, drugog najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, a cilj je da i ove sezone ostavi trag u ovom takmičenju. Prvi korak u tom pravcu je plasman u grupnu fazu za koju će se boriti na Gradskom bazenu, pred domaćim navijačima u poslednjoj rundi kvalifikacija.

Uspešna provera
Šabački vaterpolisti startuju ovog vikenda u Super ligi gostovanjem Vojvodini. Poslednja provera pred start bio je turnir Memorijal Vlaho Orlić. Šabac Eliskir je na kraju osvojio treće mesto. U grupnoj fazi je pobedio slavnu Špandau iz Berlina 8:7, u meču za prvo mesto grupne faze poražen nakon peteraca od Jadrana 13:11 (9:9). U polufinalu bolji je bio vicešampion Evrope, Novi Beograd 16:7, da bi u borbi za treće mesto Šapčani nadigrali Partizan 14:11.


Žrebom je odlučeno da Šabac Eliskir odmeri snage sa italijanskom ORTIĐOM, jednim od favorita celog takmičenja, polufinalistom prethodne sezone i timom koji je nekoliko sezona među četiri najbolja u Italiji, potom bukureštanskim DINAMOM, trećim po kvalitetu timom iz Rumunije, najtrofejijim klubom istočnog suseda i bivšim šampionom Evrope, nekadašnjim učesnikom Lige šampiona, zatim francuskim NOI LA SEKOM, jednim od najkvalitetnijih klubova države gde je vaterpolo u ekspanziji, odnosno još jednom ekipom iz Srbije, valjevskim VALISOM. Ova grupa je jedna od najkvalitenijih i najneizvesnijih u kvalifikacijama.

Podrška važan adut VK Šabac


urnir traje od 21. do 24. septembra, biće odigran po ligaškom sisitemu, pet kola po tri meča, a dva najbolja tima će se plasirati u grupnu fazu Evro kupa koji će biti igran kao Liga šampiona. Zanimljivo je da je prilikom žreba, od 52 kuglice sa imenima učesnika Evro kupa, ona u kojoj je pisalo VK Šabac Eliksir izvučena prva.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa