14. septembar 2023.14. sep 2023.
M. Palikuća (foto: Federazione Italiana Tennistavolo)

M. Palikuća (foto: Federazione Italiana Tennistavolo)

STONI TENIS: EVROPSKO PRVENSTVO

Bronza za Mitra

Palikuća treći u Šefildu. Odigrao četiri meča i ostvario tri pobede maksimalnim rezultatom. Dobar otpor prvom favoritu u dva od tri seta. Još jedno odličje sa velikih takmičenja za šabačkog igrača
Šefild je grad čelika, poznat po odličnoj muzičkoj sceni i kao grad gde je rođen fudbal, a u sećanju Mitra Palikuće, šabačkog stonotenisera i paraolimpijca ostaje u sećanju kao grad gde je osvojio novu medalju u svojoj karijeri na velikim takmičenjima. Ovaj put Šapčanin je doneo bronzu.

Žreb za kategoriju pet odredio je da bude u grupi sa rivalima iz Holandije i Velike Britanije. Najpre je nadigrao Rolofsa, a potom i domaćeg igrača Hantera, oba meča je rešio u svoju korist 3:0 i kao ubedljivo prvi se plasirao u četvrtfinale.

Staloženo do postolja (foto: FIT fb)


U nokaut fazi ga je čekao Francuz Nikolas Savant. Francuz je mogao da parira reprezentativcu Srbije samo u prvom setu, gde je osvojio devet poena, a Mitar je slavio 11:9. U preostala dva Palikuća je ubedljivo slavio i obezbedio polufinale i medalju.

Evropsko prvenstvo - Šefild
G: Mitar Palikuća – Sem Rolofs (Hol) 3:0
G: Mitar Palikuća – Džef Hanter (VBR) 3:0
ČF: Mitar Palikuća – Nikolas Savant (Fra) 3:0
PF: Mitar Palikuća – Valentin Baus 0:3


Žreb je hteo da u polufinalu ukrsti koplja sa najboljim igračem sveta Valentinom Bausom iz Nemačke. Prvi set je Nemac ubedljivo pobedio, a u drugom i trećem je viđena neizvesna borba do samog kraja i u oba je fortuna bila na strani Bausa. Pobedio je u oba 14:12 (na razliku) i obezbedio plasman u finale.

Koliko je blila jaka grupa za Palikuću govori i podatak da je Britanac Hanter, koga je naš igrač ubedljivo savladao u grupnoj fazi, na kraju postao vicešampion.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa