14. septembar 2023.14. sep 2023.
Teniseri sa trenerom Vasićem (foto: TSS)

Teniseri sa trenerom Vasićem (foto: TSS)

TENIS: PRVENSTVO BEOGRADA

Pavlović dvostruki šampion

Mladi teniseri iz Prnjavora, članovi kluba „Mladost“ osvojili su dva prva, jedno drugo i jedno treće mesto na otvorenom Prvenstvu Beograda.

Najsnažniji utisak ostavio je Stefan Pavlović, godinama predviđen za konkurenciju do 12 godina, uspeo je da postane dvostruki šampion. Bio je najbolji u svojoj kategoriji, a potom i u konkurenciji dve godine starijih igrača. Raspored je bio takav da je igrao u kratkom intervalu više mečeva, a iako na startu nije pružao najbolji tenis, kako je turnir odmicao igrao je sve bolje. Uprkos umoru, u velikim finalima je pokazao najbolje mečeve u karijeri i osvojio titule.

Rekonstrukcija terena
Juniorska reprezentativka Teodora Kostović pripremala se ovog leta u Prnjavoru za juniorski Vimbldon, na jedinom travnatom terenu u Srbiji. Kako ističu u TK Mladost, naredne godine očekuju još nekolicinu igrača, te da je izvršena rekonstrukcija zaštitne ograde, kupovina nove blende, izgradnja zapadne tribine sa 120 sedišta, kao i uređenje prostora i prilaza iza nje, odnosno postavljanje novog poda.


Valentina Sević je bila debitant na velikom turniru, ali je uspela da stigne do finala kategorije do 12 godina i osvojio srebro na prvom nastupu, dok je Teodora Veselinović zastala tek u polufinalu i sebi i klubu donela je bronzu u kategoriji do 12 godina. Blizu odličja bila je i Teodora Vujinović, no u izjednačenom meču je pretrpela poraz u četvrtfinalu kategorije do 14 godina.

Igrače Mladosti predvodio je trener Dejan Vasić koji je istakao da su za veliki uspeh najzaslužniji igrači koji su predani, posvećeni, naglasivši posebno trud da redovno treniraju van Prnjavora, jer ne poseduju teren sa podlogom gde je igran beogradski turnir.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa