18. januar 2024.18. jan 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

U Centru za stručno usavršavanje

Treća nedelja zimskih školica

O Tesli, Japanu, domaćim sapunima...
Treća i poslednja nedelja zimskih školica obeležila je sedmicu u Centru za stručno usavršavanje Šabac (CSU). U utorak je na redu bila radionica „Nikola Tesla- gospodar munja i gromova“. Istovremeno, u sali je održan drugi dan pripremne nastave za prijemni ispit iz srpskog jezika i matematike, gde je zabeleženo veliko interesovanje budućih srednjoškolaca.

-U ponedeljak smo započeli radionicom „Domaći sapuni“, u kojoj su učestvovali profesori iz Osnovne škole „Stojan Novaković“, a narednog dana smo nastavili sa radionicom „Nikola Tesla- gospodar munja i gromova“, gde su deca iz Predškolske ustanove „Naše dete“ i Osnovne škole „Nikolaj Velimirović“ učila o elektricitetu i izvodila eksperimente u vezi sa tim. Realizatori su vaspitači Predškolske ustanove, kao i profesorka hemije iz OŠ „Nata Jeličić“ i Šabačkoj gimnaziji - objasnila je stručna saradnica u CSU Šabac Ivana Bogićević.

Treća i poslednja nedelja zimskih školica obeležila je sedmicu u Centru za stručno usavršavanje Šabac (CSU)


Radionice su nastavljene u sredu prezentacijom „Divlji Japan“ na kojoj se učilo o divljim životinjama koje žive u Japanu.

-Četvrtak je rezervisan za prezentaciju „Šabac u Japanu“, kroz koju ćemo šetati ulicama Japana i istraživati njihove građevine, a petak je poslednji dan naših školica, u okviru kojih su planirane radionice za nešto stariju decu, srednjoškolce. Naziv radionice je „Obrni se, okreni se“, a istražuje se magnetno polje- rekla je Bogićevićeva.

Pripremna nastava takođe se završava u petak, 19. januara.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa