1. februar 2024.1. feb 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Mladi stvaraoci u Kulturnom centru

Ljubav prema umetnosti

Na osmoj Svetosavskoj izložbi škole crtanja i slikanja javnosti su predstavljeni radovi polaznika škole dr Dragana Markovića Markusa nastali tokom proteklih 12 meseci. Kako je istaknuto na svečanom otvaranju postavke, u Galeriji Kulturnog centra, zastupljene su različite likovne tehnike, kao i umetničke vizije mladih Šapčana.

-Zadovoljstvo je videti da je broj dece i mladih sve veći iz godine i godinu, te i saradnja Kulturnog centra i profesora Markovića traje skoro deceniju. Umetnost nas spaja i oplemenjuje – poručila je istoričarka umetnosti Sonja Petrović Jagić.

Dragan Marković navodi da je izložba kruna godišnjeg rada, te da je i kvalitet primetan.

Foto: "Glas Podrinja"


-Raditi sa decom je izuzetno. Ona su talentovana, zainteresovana, kreativna, radoznala i pametna. Moj zadatak je da njihovu kreativnost usmerim, da im budem porška i da zajedno istažujemo. Verujem da im je važno da imaju slobodu u stvaranju – rekao je Marković i ukazao na značaj podrške i saradnje sa roditeljima.

-Hvala roditeljima koji su podrška. Sa decom treba ozbiljno, ali pažljivo raditi kako bi rezultati bili vidljivi. Imamo sreću da roditelji polaznika razumeju njihove umetničke potencijale, želju za stvaranjem, bez obzira da li će im umetnosti biti životni poziv, ili ne.

Na svečanom otvaranju dodeljene su i nagrade sa konkursa Paja Jovanović koji organizuje Kulturni centar Vršac.

Zainteresovani postvaku mogu pogledati do 2. februara.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa