7. mart 2024.7. mar 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Opština Vladimirci: obeležavanje dana žena

Vladimirački dani poštovanja žena

Lokalna samouprava Opštine Vladimirci se ove godine postarala da se osmi mart među damama sa teritorije opštine dugo pamti. Od bogatog programa imale su gospođe sa teritorije opštine priliku da uživaju u komediji “Tražim muža” koja je u izvođenju sedam žena priredila smeh do suza i to povodom međunarodnog dana žena ili tačnije dana obeležavanja sad već tradicionalne svečarije. Po tekstu Duška Radovića i režiji Jelice Brestovac ulivali se u komedijaskim obrtima da pronađu pravog i zadrže ga...

Sad već samo uvod u dane, bezmal sedmicu ,posvećenu pripadnicama nežnijeg pola u Domu kulture u organizaciji biblioteke Duša Atić. Već večeras od 18 sati sledi u sali Posavotamnavske srednje škole Veče foklora gde će se uz nastup predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca videla istinska ljubav u pesmi i igri prema bakama, majkama, sestrama... kako to opet samo mladost ume.

Petak je rezervisan za svečarsku Osmomartovsku priredbu, nova pažnja u niski vrednovanja žena , opet u sali Doma kulture veče za nezaborav.

Sve će začiniti izlet zavidnog broja dama koje će u nedelju 10. marta spoznati lepote Srbije. Prvo u već mestu okupljanja vernika iz pravoslavnog sveta, manastiru Tumane, Golupcu i Srebrnom jezeru.


Negovana tradicija obeležavanja međunarodnog dana žena u potpunosti je ispunila očekivanja i najprobirljivijih i podignuta na najviši nivo opet primeren nemerljivom značaju baka, majki i sestara u svakodnevnici samo uramljen u dar opštine raskošnog sadržaja.
Sreten Kosanić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa