28. mart 2024.28. mar 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

DAN OTVORENIH VRATA U POLICIJSKOJ UPRAVI ŠABAC

Deca ulepšala događaj

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policijska uprava Šabac, u ponedeljak je organizovala “Dan otvorenih vrata“ sa ciljem da građanima približe svoj rad. Ovom prilikom građani su mogli da obiđu zgradu Policijske ispostave u Hajduk Veljkovoj ulici, postave pitanja u vezi javne bezbednosti ili bezbednosti u saobraćaju. Priliku su, pre svega, iskoristili vaspitači i koji su doveli najmlađe Šapčane da upoznaju policajce koji brinu o njihovoj bezbednosti i vide kako oni rade.

Foto: "Glas Podrinja"


-Voleo bih da budem policijac i da vozim njihov auto i motor, a voleo bih da vozim i vatrogasni kamion, rekao je Strahinja Mitrović nakon posete Policijskoj ispostavi.

Deca su mogla da uđu u vozila koja Policija koristi u svom radu, da vide kako se vrši uviđaj, upoznaju se sa osnovama forenzike. Takođe, prisutan je bio i vatrogasni kamion, a mališane je posebno oduševilo puštanje pene za gašenje požara.

Foto: "Glas Podrinja"


-Najviše mi se svidelo kada su pustili penu i kada smo ulazili u policijska vozila. Gledali smo njihovu opremu i pokazali su nam za šta služi. Ulazili smo u stanicu, a dobili smo i bombone. Voleo bih da budem policajac, zato što ovde ima mnogo lepih stvari i voleo bih da vozim policijski auto, rekao je Rastko Urošević nakon završenog obilaska.

Foto: "Glas Podrinja"


Branko Jeremić, oficir za prevenciju i rad Policije u zajednici, istakao je da je ovaj događaj PU Šabac organizovala, u okviru rada Policije u zajednici, kako bi se promovisala policijska profesija i unapredila komunikacija građanima. Takođe su želeli da upoznaju građane sa načinom obavljanja poslova policijskih službenika i vatrogasaca - spasilaca.

Foto: "Glas Podrinja"


-Svi zainteresovani građani su mogli da dođu ovde i pitaju sve što ih interesuje iz oblasti bezbednosti, kao i o načinima ostvarenja svojih prava. Ovo je jedan od načina približavanja rada Policije našim najmlađim sugrađanima. Cilj nam je da neko od dece koja su nas posetila u budućnosti iskaže želju da postane policijski službenik ili vatrogasac - spasilac, rekao je Jeremić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa