Info

23. maj 2024.23. maj 2024.
Foto: OŠ ,,Laza K. Lazarević“

Foto: OŠ ,,Laza K. Lazarević“

Svečanom akademijom

Obeležen Dan OŠ ,,Laza K. Lazarević“

Sportska sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a zadovoljstvo i aplauzi publike, prijatelja, saradnika i roditelja i ovoga puta nisu izostali
Akademijom pod nazivom „Upletene misli“ OŠ ,,Laza K. Lazarević“ iz Šapca u petak je obeležila Dan škole. Sportska sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a zadovoljstvo i aplauzi publike, prijatelja, saradnika i roditelja i ovoga puta nisu izostali.

U programu su učestvovali učenici viših razreda, Lazin hor pod rukovodstvom nastavnika Dejana Josipovića i Branka Birmančevića, a scenario je napisala nastavnica Mila Babić. Simboličan naziv skrenuo je pažnju na značaj očuvanja srpskoj jezika i kulturne baštine, a svi nastavnici srpskog jezika uzeli su učešće u pripremi učenika. Kako bi se pesma, lepe reči i muzika spojile sa tradicijom, učenice su izvele i starogradske igre pod rukovodstvom nastavnice Milice Predić.

Foto: OŠ ,,Laza K. Lazarević“


Bogatstvo jezika, etno- motivi i radost učesnika su preneli lepe emocije na publiku i priredili upečatljiv doživljaj.

Foto: OŠ ,,Laza K. Lazarević“


Prisutnima se obratio i direktor škole Milan Blagojević koji je preneo svoje utiske i zadovoljstvo ističući da je „Lazina“ škola prepoznata kao vaspitno- obrazovna ustanova sa velikim potencijalom, a dragocena i posebna po kolektivnom duhu i saradničkim odnosima koji uvek rezultiraju velikim uspesima.

Centralnom akademijom završilo se obeležavanje Lazine nedelje u kojoj je realizovan niz aktivnosti učenika i nastavnika čime je, kao i prethodnih godina, najveći akcenat stavljen na lik i delo velikog Laze Lazarevića po kojem škola sa ponosom nosi ime.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa