Info

23. maj 2024.23. maj 2024.
Spoznaja značaja Crvenog krsta, od najmlađih do trećeg doba
Crveni krst Opštine Vladimirci, osvrt na nedelju Crvenog krsta

Spoznaja značaja Crvenog krsta, od najmlađih do trećeg doba

I ove godine pod sloganom „Sačuvajmo humanost“, Crveni krst opštine Vladimirci je upriličio obeležavanje nedelje Crvenog krsta prebogatim sadržajem za sve uzraste, pokazavši da je humanost vredna čuvanja za sve dolazeće generacije. Počelo je uručivanjem priznanja volonterima koji su svoje vreme darovali Crvenom krstu svesni značaja te nesebičnosti a vodiljom da se učini dobro za drugoga, a dobro se uvek vrati
Nisu zaboravljeni ni stariji volonteri kojima su uručeni mali znakovi pažnje. Starije osobe i stariji dobrovoljni davaoci krvi bili su ispoštovani prilično timu opštinskog Crvenog krsta koji ništa ne prepušta slučaju i itekako uvažava svakoga ko se udenuo u klupko humanosti. Uručena su određena priznanja davaocima krvi, a oni su u velelepnom zdanju manastira Kaona još jedno pokazali svoju humanost. O svim planiranim i realizovanim aktivnostima u sredstvima javnog informisanja govorio je sekretar Crvenog krsta.



U aktivnostima koje su obeležili proteklu sedmicu učestvovalo je 18 volontera sa oko 70 volonterskih sati. U centru bogatog sadržaja bili su najmlađi u prilici da spoznaju veštine prve pomoći dok su osnovci škole Žika Popović i praktično uzeli učešće o naučenom o ukazivanju prve pomoći pred velikim brojem vršnjaka uz oduševljenje viđenim. Taj čas iz humanosti gledalo je par stotina đaka u besprekornoj organizaciji u prostoru škole. Predškolci ustanove Suncokreti su posetili i prostorije Crvenog krsta i upoznanjem sa sprečavanjem trgovine ljudima imali prostor za iskazivanje kreativnosti ali i primereno druženje uz iskazivanje kreativnosti uz prigodne poklone te edukativni film na tu temu. Spoznale su se aktivnosti Crvenog krsta, a sakupljene su zavidne količine odeće i obuće koje će u narednim danima biti podeljene najugroženijim porodicama.

A kako slika govori više od stotine reči zabeležen je svaki skup i poseta da ostane za naraštaje koji dolaze. Sve pod naslovom, nedelja Crvenog krsta u Vladimircima.
Sreten Kosanić

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa