Info

23. maj 2024.23. maj 2024.
Tri šabačke medalje
TEKVONDO: ASTERIKS E2 KUP

Tri šabačke medalje

Niš je nedavno bio važan grad na evropskoj tekvondo mapi ugostivši borce iz celog sveta na Asteriks E2 kupu, međunarodnom turniru visokog ranga koji se odigravao paralelno sa tradicionalnim Asteriks kupom. Troje šabačkih predstavnika, po jedan iz svakog kluba, doneli su odličja sa E2 nadmetanja. Dva su bila zlatnog, jedno bronzanog sjaja.

Jana Lukić (Letnjikovac) je u kolekciji medalja pronašla mesto za još jedno juniorsko zlato. Predstavnica Srbije na Svetskom juniorskom prvenstvu u oktobru tekuće godine, bila je najbolja u svojoj kategoriji, a put do medalje vodio je kroz pobede nad tri rivalke. Nakon prvog kola u kome je bila slobodna, pobedila je reprezentativku Grčke u četvrtfinalu, Slovenku u polufinalu i na koncu, u meču za zlato koleginicu iz reprezentacije.

J. Lukić (foto: TK Letnjikovac)


Nikola Kljajić (Šabac) ponovo se popeo na juniorski tron. Kao nosilac je odmarao u prvom kolu. Meč za medalju bio je protiv takmaca iz Nemačke. Sigurna pobeda ga je odvela u polufinale na megdan Moldavcu, a iz bivše sovjetske republike dolazio je i rival u finalu.
Oba reprezentativca Moldavije Nikola je savladao za novo zlato.

N. Kljajić i N. Savić (foto: TK Šabac)


Matea Lukić (Viner čivi) zaslužio je kadetsku bronzu. Medalju je obezbedio protiv protivnika iz Grke, u osmini i četvrtfinalu. U odličnom polufinalu savladao ga je rival iz Hrvatske.

M. Lukić (foto: TK Viner čivi)


Na Asteriks kupu medalje A kategorije osvojili su Nemanja Ilić (Viner čivi), seniorsko zlato i Nina Savić (Šabac) pionirsko zlato. U B kategoriji Kosta Ilić (Šabac) bronza.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa