8. januar 2015.8. jan 2015.
STONI TENIS: OTVORENO PRVENSTVO ŠAPCA

NOVOGODIŠNjI TURNIR „NIKOLAJEVE“ ŠKOLE

OŠ „Nikolaj Velimirović“ u saradnji sa Sportsko-rekreativnim klubom „Šabac-08“ i stono-teniskim klubovima „Lav“, „As“ i „Partizan“, a pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Srbije i grada Šapca, prošle nedelje, 4. januara, organizovala je „Otvoreno prvenstvo Šapca“ u stonom tenisu. Tradicionalni novogodišnji turnir, šesti po redu, okupio je osamdeset učesnika u osam kategorija na jedanaest profesionalnih stolova u sali Ekonomsko-trgovinske škole.
U kategoriji do 10 godina najbolji su bili članovi STK „Lav“ iz Jevremovca koji su osvojili prva tri mesta. Zvezdan Grujić bio je prvi, Bojan Džinović drugi, dok su treće mesto podelili Vuk Nikolić i Milan Stevanović. Slična situacija bila je i u kategoriji od 11 do 15 godina. Todor Skeledžija, Jovan Jockov, Nikola Cerovac iz STK „Lav“ Jevremovac zauzeli su prvo, drugo i treće mesto. Cerovcu se pridružio po osvojenim poenima na trećoj poziciji i Petar Blagojević iz STK „Radnik“ Bijeljina.
U kategoriji od 15 do 19 godina redosled je bio sledeći: 1. Nikola Marinković, STK „Partizan“ Beograd, 2. Miloš Marinković i 3. Milan Manojlović, STK „AS“ Šabac, 3. Nemanja Mitrović, STK „Radnik“ Bijeljina.
Među seniorima, u kategoriji od 20 do 29 godina, najbolji su bili Darko Cvejić i Nenad Krejaković iz STK „As“ Šabac, dok su treće mesto podelili Đorđe Belanović, STK „Provo“ i Saša Savković, STK „Radnik“ Bijeljina.
Ni među veteranima nije nedostajalo elana i sportskog duha tako da su se u kategoriji od 50 do 59 godina među najboljima našao Zvonimir Britka, STK „Taurunum“ Beograd, Dejan Petrović, STK „As“ Šabac, Jožef Mlekov i Ljuba Mulić, STK „Pančevo“. Prvi u kategoriji šezdeset plus bio je Svetomir Jovanović iz STK „Železničar“ Valjevo, dok su drugo, treće i četvrto mesto zauzeli članovi STK „Partizan“ Šabac Slobodan Lazić, Stipe Kolić i Radomir Nikolić.
- Zahvaljujem se svim učesnicima koji su pored domaćih takmičara pristigli iz Rume, Novog Sada, Lajkovca, Valjeva, Beograda, Bijeljine. Takođe se zahvaljujem kolegi Velimiru Jociću i trenerima STK „Lav“, „As“ i „Partizan“ Goranu Skeledžiji, Aleksandru Marinkoviću, Radovanu Nikoliću koji su pomogli u organizaciji ovog turnira koji je postao tradicionalan. Već šestu godinu u susret nam izlaze i domaćini i takmičari tako da je ovaj turnir dobio na kvalitetu. Svoj talenat i znanje ovoga puta pokazali su super ligaši, dobri juniori i kadeti ““ rekao je u ime organizatora Predrag Brajić, prof. fizičkog vaspitanja u OŠ „Nikolaj Velimirović“.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa