Инфо

12. октобар 2017.12. окт 2017.
ЧАРОБНИ СВЕТОВИ ИЗ БАЈКИ
У БИБЛИОТЕЦИ ШАБАЧКОЈ ОДРЖАНА ”БИБЛИШИНА РИНГЕРАЈА”

ЧАРОБНИ СВЕТОВИ ИЗ БАЈКИ

Библиотека шабачка, организовала је манифестацију у оквиру Дечје недеље, седму по реду “Библишину рингерају”. Програм је намењен деци основног и предшколског узраста, која су двориште Библиотке Шабачке претворила у чаробне светове из бајки. Костимирани јунаци, волонтери из библиотеке шабачке, као и ученици Школе примењених уметности дружили су се са посетиоцима и говорили о причама из којих долазе.
-Ове године смо оранизовали дивну манифестацију у оквиру Дечје недеље. Библишину рингерају одржавамо једном годишње у Библиотеци шабачкој. Некада буде у пролеће, некада на јесен, али углавном обраћамо пажњу на то да буде лепо време, јер желимо да се двориште Библиотеке, претори у бајку препуну дивне деце града Шапца. Деца се том приликом друже са ликовима из наших прича, светских и народних бајки. Традиционално, учесници “Библишине рингераје” на самом крају одиграју рингерају за крај - истакла је Александра Ердеички Томић.
Осим деце која долазе у библиотеку и полазници су различитих радионица, Библиотека шабачка сарађује са уметничком школом из Шапца, а за костиме и сценографију задужена професорка Драгана Малишић. Гости су уек добродошли, тако су и ове године, манифестацији присуствовали другаци из ОШ “Николај Велимировић”, одељење из ОШ “Јанко Велиновић” као и деца са посебним потрбама из дома.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa