Инфо

12. октобар 2017.12. окт 2017.
Градимо мостове међу генерацијама
ДЕЧЈА НЕДЕЉА У НАТИНОЈ ШКОЛИ

Градимо мостове међу генерацијама

Ученици Основне школе „ Ната Јеличић“ су и ове године обележили Дечију недељу под слоганом „ Градимо мостове међу генерацијама“. Недеља је почела спортским даном под називом „Игре наших предака“ у којем су учествовали ученици млађих разреда. Ђаци су убацивали крпењачу у сепет, надвлачили се конопцем, трчали у џаковима, и на овај начин се подсетили игара старијих генерација.
У уторак основци су имали прилику да посете музеј где су присуствовали изложби „Стари Шабац“. Активности су се наставиле наредног дана поставком породичних црно-белих фотографија које су приредили ученици од првог до четвртог разреда, као и приказивањем филма „Наша школа, некад и сад“, а просветни радници су посетили кориснике Геронтолошког центра са којима су се дружили у клубу у Месној заједници.
Четвртак је започео маскенбалом ученика петог разреда и радионицом Слободанке Алексић школског психолога. Заједно са децом су учествовале њихове баке. Обележавање недеље, ученици од првог до четвртог разреда су завршили изложбом „Јесења пијаца“ на којој су приказали своје радове, и сакупљањем воћа у чему су им помогле учитељице. У школи у Дреновцу која припада Основној школи „ Ната Јеличић“ ученици од првог до осмог разреда су дали свој допринос Дечијој недељи различитим активностима које су се одвијале у школи.
По речима Јасмине Петровић, деца су у складу са темом овогодишње Дечије недеље адекватно прославили и обележили ову манифестацију. Изложбом и заједничком радионицом деца су се приближила старијим генерацијама, а поклоном Герентолошком центру су показали да гаје емпатију ка старијим особама.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa