Инфо

16. новембар 2017.16. нов 2017.
ТРИ ПРЕДЛАГАЧА И 10 ПРЕДЛОГА
ГОРЊА ВРАЊСКА НАЈПРЕДУЗИМЉИВИЈЕ СЕЛО:

ТРИ ПРЕДЛАГАЧА И 10 ПРЕДЛОГА

Горња Врањска је најпредузимљивије село у процесу непосредног изјашњавања који ће довести до тога да 3. децембра грађани изаберу како ће бити потрошен новац из буџета њихове месне заједнице, закључио је градоначелник након разговора са мештанима Горње Врањске у просторијама њихове Месне заједнице.
У Горњој Врањској своје предлоге за гласање поднеле су две групе грађана и Савет Месне заједнице.
Следеће године се, каже градоначелник, очекује још више предлога.
-Грађани Горње Врањске никада нису до сада били питани како ће у њиховом селу бити потрошено милион динара. Никада нису одлучивали о овако високом износу. Очекујемо да ће следеће године бити више новца и да ће грађани плаћати порез када виде да се он троши у њиховом месту онако како су сами изабрали, рекао је градоначелник Зеленовић.
Група грађана у Горњој Врањској чије је овлашћено лице Драган Лукић предлаже да се 1.140.000 динара, колико имају на рачуну, потроши за уређење центра села.
-Определили смо се да предложимо уређење центра села за овогодишње гласање. Ако наш предлог буде изгласан у центру ће бити изграђен паркинг, стазе и уредиће се зелене површине. Има још пуно тога што нам је потребно али овај предлог је почетак. Лепо је што можемо да одлучујемо о својим парама. Почеле су да се дешавају позитивне ствари и ово је почетак опоравка села, задовољан је Драган Лукић.
Друга група грађана у Горњој Врањској на чијем је челу мештанин Ратко Ћаловић предложила је да се реконструише терен за мале спортове на центру села.
Савет Месне заједнице је сачинио листу предлога међу којима су помоћ школи, фудбалском клубу, цркви, одржавање гробља, путева.
И мештани Горње Врањске о предлозима ће се изјашњавати 3. децембра. Гласати могу само они који су се уписали у списак за гласање. Они који се још увек нису уписали у списак то могу учинити до краја новембра у месној канцеларији.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa