Инфо

16. новембар 2017.16. нов 2017.
РЕЦЕПТ ЗА ОСТАНАК МЛАДИХ НА СЕЛУ
МИШАР:

РЕЦЕПТ ЗА ОСТАНАК МЛАДИХ НА СЕЛУ

Пред мештанима Орашца на гласању о трошењу новца из буџета 3. децембра наћи ће се један предлог – куповина површинске ваге од 10 тона. Мишарци ће бирати између девет пројеката.
Грађани ова два места су о својим предлозима разговарали са градоначелником Небојшом Зеленовићем у Мишару.
Група грађана из Орашца овластила је Рада Стошића да предложи да се износ од 590.000 динара, који имају на располагању, потроши за куповину површинске ваге за село.
-Има и других приоритета у нашем селу, али сматрали смо да је вага најбоље решење за инвестирање новца који имамо на располагању. Ако предлог буде изгласан свакодневне активности наших суграђана биће олакшане јер ће послове моћи да обаве у Орашцу. Многима је вага неопходна јер имамо 40 хектара земљишта под јабуком, каже Раде Стошић.
Предлагач пројеката из Мишара Милојко Поповић сматра да подстицање грађана да одлучују о свом новцу може бити рецепт за останак младих на селу.
-Ово је изузетна акција.Чињеница да Мишарци сами одлучују шта ће бити изабрано допринеће квалитетнијем животу, а то може привући већи број младих да остану на селу и одлучују о правцу његовог даљег развоја, каже Мишарац Милојко Поповић.
Његова група грађана предложила је да се асфалтира пут према игралишту, да се помогне цркви и школи. Њихов предлог је још и да се среди помоћни терен на игралишту као и да се део средстава издвоји за уређење центра села и гробља.
У Мишару је још и Савет МЗ предложио пројекте који ће се наћи на гласачком листићу. Највише новца предлажу за проширење и реконструкцију гробља, близу милион динара, затим за помоћ школи и за насипање сокака. Мештани Мишара и Орашца предлоге ће бирати 3. децембра. Да гласају моћи ће само они који се упишу у списак за гласање до краја новембра.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa