Инфо

21. децембар 2017.21. дец 2017.
НА НИВОУ НАЈДУГОВЕЧНИЈИХ У СРБИЈИ
ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМА У СПОРТУ ПОДРИЊА 2017. ГОДИНЕ

НА НИВОУ НАЈДУГОВЕЧНИЈИХ У СРБИЈИ

Ваш и наш лист “Глас Подриња” јубиларни, 60. пут, доделио је признања најбољима у спорту овог подручја у години на измаку. Последње две године, ово је избор са најдужом традицијом у нашој земљи. Још једна врло успешна година. Највише трофеја рукометашицама
Уз звуке сјајног камерног састава младих уметника Музичке школе “Михаило Вукдраговић”, у амбијенту Градске куће, простора који спаја прошлост, садашњост и будућност, још једну одличну спортску годину нашег краја, обележили смо доделама признања најбољима у спорту. Континуитет резултата овенчан је признањима најстаријег избора спортисте у Србији.
- Никада посао жирија у избору спортисте није лак када живите у подручју које има толико сјајних спортиста. Честитамо свима, свим награђенима и онима који нису међу њима, а свакако су остварили резултате за дивљење, само је конкуренција била прејака. Ово је тек првих 60 година нашег избора, поносни на традицију, желимо да је продужимо још много деценија. Пратићемо све успехе овдашњег спорта у штампаном издању четвртком, а ускоро ћемо представити и наш сајт, односно андроид апликацију где ћемо бити још актуелнији – истакао је директор “Гласа Подриња” и члан жирија Зоран Живковић.
Честитке добродошлице спортистима, гостима и вашем и нашем листу упутио је и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- Част је имати у граду лист који траје 73 године и који има најстарији избор спортисте у Србији, земљи познатој по спорту. Ово је доказ да смо ми град спорта, али и град шампиона и у другим областима, науци, култури, пољопривреди... преданост и посвећеност увек дају резултате, а ви сте ти који то доказујете – истакао је Зеленовић.
Годину којој полако желимо “збогом” обележио је Женски рукометни клуб “Медицинар”. Од петка витрине шампиона Србије богатије су за пет пехара (Ана Радовић – најбоља спортисткиња; Ивана Пријовић – најбоља спортисткиња по избору читалаца; клуб као двоструки лауреат, жирија и читалаца, односно Дејан Павловић – најбољи спортски радник/аматер).
- Поносни смо на 2017. годину. Сан свих играчица била је титула, мени је то била жеља од првог тренинга у детињству. Успеле смо, али не стајемо, сада желимо дуплу круну. Хвала свима на подршци, хвала на признањима, спона свих сегмената дала је енергију која нас је водила и која нас води до трона – нагласила је спортисткиња Подриња Ана Радовић.
- Историјска година и велико хвала свима који су били уз нас и који су били потпора на путу до историје. Остварили смо велики циљ, али не стајемо ту, хоћемо још бољу наредну годину, како би донели још више радости нашим навијачима – додаје радник/аматер Подриња и председник Медицинара Дејан Павловић.
Кајак клуб “Зорка” је и ове године дао најбољег тренера и спортисту Подриња, Уроша Павловића и Миленка Зорића, шампиона света и тренера најбољег на планети. Они имају велике планове и 2018. те су већ сада на припремама у Бугарској, а заслужене пехаре примио је Душко Станојевић, тренер у клубу.
- Презадовољни смо резултатима. Поставили смо високе стандарде, али се увек трудимо да их превазиђемо. Награде су подстрек на том путу – рекао је Станојевић.
Рвач “Витеза” Угљеша Гајић тешко на крају године може да наброји сва одличја која је освојио, али два су се издвојила 2017. а и он се издвојио у категорији младих нада у заиста прејакој конкуренцији.
- Најуспешнија година у каријери. Европско и балканско сребро ћу заувек памтити. Радујем се такмичењима у наредној години, једино што обећавам је максималан рад и посвећеност, надам се да ће то бити довољно за нова постоља – обећава Угљеша, представник Србије на Европском за старије пионире, али и на континенталном првенству кадета.
Човек за којег не постоје несавладиве препреке, нити изгубљене борбе без обзира на ривала, наш параолимпијац Митар Паликућа, освојио је убедљиво највише гласова у избору читалаца.
- Хвала “Гласу Подриња” и читаоцима, јако ми је драго да су мене препознали као најбољег у конкуренцији фантастичних спортиста нашег града. Три велике бронзе су обележиле ову годину, признање ми је велики подстрек, надам се да ће бити и осталим добитницима. Ми као подручје већ смо у врху, а надам се да ћемо ту и остати – рекао је лауреат читалаца у категорији спортисте Подриња.
Од ове године установили смо још две категорије које ће обогатити избор у годинама пред нама. Први пут смо наградили најбоље репрезенте Подриња у дијаспори (Александар Рашић – спортиста и Веселин Вујовић – тренер), а додељене су и прве плакете за животно дело, двојици великих људи и спортиста постављачима темеља великих резултата Металопластике и Мачве, Петру Фајфрићу који је лично примио признање и Светозару Баћи Јуришићу коме здравље није дозволило да присуствује, али је заслужену плакету примила ћерка Љиљана.
Још једном честитамо свима, поносни смо на сјајне репрезенте спорта Подриња. Желимо им лепе и срећне празнике, да се одморе, заслужено се посвете својим најмилијима, а потом да остваре бар једнаке, ако не и боље резултате наредне године. Ми ћемо бити уз њих!!!
ЈЕДНА НЕУРУЧЕНА
Готово сви награђени били су претходног петка у Градској кући. Они који нису могли да присуствују јавили су нам се, појаснили разлоге и определили некога да прими њихово признање. Само признање за трећи колектив Подриња, које је жири доделио ФК “Мачва”, остало је неуручено. Нико од представника клуба није био на свечаности коју смо уприличили, нити је обавестио нас као организаторе о разлозима одсуства. Знамо да је у исто време, у Београду, био жреб за четвртфинале Купа Србије, као и хуманитарна манифестација где је присуствовао, односно учествовао председник клуба Ивица Краљ, те он свакако није могао бити на догађају у Градској кући, но немамо информација зашто нико други из клуба није био ту да прими заслужено признање.

УМЕТНИЦИ ЗА СПОРТИСТЕ
Атмосферу са доделе признања најбоље описују придеви дивна и господска, а велики удео у томе дали су млади музичари, састав Музичке школе који је најфинијим нотама генија класике поздравио, пратио и испратио наше госте, сваку доделу признања и још увеличао јубилеј којим се поносимо. Велико хвала: Нини Васић (виолина), Наталији Лазарев (виолина), Дарији Вукашиновић (виолончело) и клавирској пратњи Марији Гајић и Вукашину Шуваковићу.

Фото: Ј.Р.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa