Инфо

18. јануар 2018.18. јан 2018.
ДР МИЛУТИН ИКОДИНОВИЋ, ЧЛАН ГРАДСКОГ ВЕЋА

СТРУКА ИСПРЕД ПОЛИТИКЕ

Члан Градског већа задужен за здравство др Милутин Икодиновић има озбиљну намеру да поведе дијалог у струци када је реч о унапређењу квалитета нивоа здравствених услуга грађанима у Шапцу.
Питање квалитета здравствених услуга није питање политике, већ обавезе свих у систему.
- Ту не сме да буде политике, већ искључиво здравство, као систем. Идеја је да разговарамо о струци и да сагледамо ситуацију у здравству у нашем граду како би могли да унапредимо квалитет лечења наших грађана. Здравствене установе морају да сарађују без обзира на различите нивое власти. Здравство нема граница – каже Икодиновић у разговору за „Глас Подриња“.
Наш саговорник има намеру и да окупи комплетан приватан сектор, око 50 ординација, када је здравство у нашем граду у питању.
- Идеја је да заједно наступимо у оквиру пројекта „Здравствени туризам“. Окупићемо комплетан приватан сектор и договорити како да створимо добру климу за боље пословање приватних ординација, а са сајтом за здравствени туризам и већи прилив потенцијалних пацијената из иностранства и окружења. Наступићемо јединствено и понудићемо добре и квалитетне услуге са конкурентним ценама – истиче Икодиновић.
Он је задовољан начином на који се градска управа ангажовала када је реч о унапређењу здравствених услуга.
- Град је у протеклом периоду определио значајна средства сеоским амбулантама и на тај начин омогућио једнаку заштиту грађана без обзира на место становања. Средства се константно улажу и у едукацију здравствених радника у циљу повећања квалитета услуга кроз праћење савремених доктринираних ставова – наглашава он.
Др Милутин Икодиновић је максилофацијални хирург у Општој болници Шабац. Максилофацијална хирургија се бави патологијом у области главе и врата, што обухвата туморе, реконструктивну хирургију, трауматологију, инфекције, ортогнатску хирургију, као и онај лепши део – естетску хирургију лица.
- Када је реч о реконструктивној и естетској хирургији, у Општој болници Шабац најчешће се раде корекције ушију, капака, носа, усана и фејс лифтинг. Такође, после аблативне онколошке хирургије остају мултилантни дефекти које реконструишемо локалним и удаљеним режњевима. План је да у будућности овладамо и слободним трансфером ткива у оквиру микроваскуларне хирургије за реконструкције лица – истиче члан Градског већа.
Икодиновић је добио одобрење од менаџмента Опште болнице Шабац за усавршавање у Европској школи микроваскуларне хирургије.
- Сматрам да Шабац има адекватне капацитете и стручни кадар за ову специфичну грану хирургије – закључује др Милутин Икодиновић.
Наставак традиције
Др Милутин Икодиновић наставио је лекарску традицију у својој породици. Његов отац, чувени прим. др Момчило Зуца Икодиновић, био је један од најбољих хирурга у СФРЈ. Његов син Милутин дипломирао је и специјализирао на Стоматолошком факултету Универзитета у Београду у року са одличним оценама. Ожењен је, такође докторком, Катарином, отац је троје деце.

Скуп максилофацијалних
хирурга у Шапцу
Шабац ће бити домаћин стручног састанка секције максилофацијалних хирурга Српског лекарског друштва.
- Тај састанак би требало да буде организован на пролеће. Захваљујући доброј сарадњи локалне самоуправе, Градског већа, Опште болнице Шабац и Дома здравља, бићемо у прилици да угостимо најзначајније максилофацијалне хирурге у Србији – истиче Икодиновић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa