Инфо

18. јануар 2018.18. јан 2018.

13. плата можда по закону али по правди није

Згранута сам износима просечних плата у јавним предузећима које је „Глас Подриња“ објавио. Без омаловажавања било чијег занимања, како је могуће да руководиоци пијаца, шефови у Водоводу и Топлани имају већу плату од лекара, да је доктор специјалиста тек мало пребацио плату помоћника руководиоца у сектору погребних услуга, а није ни близу руководиоцу сектора у ЈП „Инфраструктура“? Да учитељица има колико и перач-чистач, портир у Топлани, да медицинска сестра зарађује мање од помоћног радника у Водоводу...
Поново нам бестидно показују да смо држава апсурда и убијају наду да све мора доћи на своје место. Шта ће младе генерације да мотивише да допринесу свом граду, својој земљи? Како да будемо узорни грађани када нас ето и ова табела подсећа да није важно шта и колико радиш већ где радиш?
Себе сматрам узорном грађанком. Завршила сам свој радни век поштено радећи, своје обавезе измирујем на време, комуналне услуге уредно плаћам. И шта ова држава хоће више од мене?! Отимају нам плате и пензије. Е сад смо доживели да нас радници јавних предузећа рекетирају и уцењују. Ово једноставно не сме да прође.
Могу они да причају да се 13. плата добија по закону, али по правди сигурно није. Нека им се исплати из разних добити, бонуса и државних фондова, а не из џепова осиромашених и понижених грађана.

Марија Тешић, наставница у пензији

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa