Инфо

18. јануар 2018.18. јан 2018.
КЛУБ ЈЕ ВЕЋИ ОД ПОЈЕДИНЦА
ПРЕДСЕДНИК МЕДИЦИНАРА О ОТКАЗУ САШИ БОШКОВИЋУ, ИГРАЧКОМ КАДРУ И ПЛАНОВИМА ЗА ДРУГУ ПОЛУСЕЗОНУ

КЛУБ ЈЕ ВЕЋИ ОД ПОЈЕДИНЦА

Досадашњи тренер Бошковић понео се врло некоректно према Медицинару, нанео је штету клубу, али наше амбиције се не мењају. Нема одласка играчица, нема кризе, а одлазак тренера не може пореметити један колектив као што је "Медицинар", истиче председник клуба Дејан Павловић за "Глас Подриња"
“Спортски журнал” је одлазак Саше Бошковића у “Бекамент” окарактерисао као “Велики обрт”, али у редовима шампиона тај догађај виде као кулминацију некоректног односа стратега према клубу у протекла два месеца. Према речима председника Управног одбора Дејана Павловића све је почело убрзо по тријумфу шампиона у Аранђеловцу крајем новембра.
- Његови контакти са “Бекаментом” почели су убрзо после те утакмице. Осим њега, понуду да, у пакету са тренером, дођу у Аранђеловац добиле су и Ана Томковић, односно голман Ана Качаревић. Наравно, ми то нисмо знали у том тренутку, али смо касније добили неопходне информације.
Први човек “Медицинара” истиче да су поменути разговори само почетак “закулисних радњи”.
- Рукометашице су добиле непојмљиво дугу паузу. Читав децембар нисмо имали ниједан тренинг. Истовремено почињу и проблеми при ангажовању појачања услед ширења нетачних информација о стабилности клуба и односа клуба према рукометашицама – наставља Павловић.
Управни одбор посебно апострофира нетачност информација које су долазиле до потенцијалних појачања.
- Све су добијале информације како је клуб у тешкој финансијској ситуацији, како не испуњава обавезе према играчком кадру и наводно нема подршку локалне самоуправе, што је апсолутно нетачно – прецизира Павловић.
Све време Бошковић не наговештава на било који начин да размишља о одласку и да је нечим незадовољан. Без најаве, није се појавио ни на заказаној прозивци 9. јануара.
- Отказ је био једина опција у тој ситуацији. Мене није ниједном позвао, покушао је кроз контакте са другим људима да среди папире за Томковић и Качаревић, али није успео у тој намери – каже Дејан Павловић.
У клубу су разочарани односом Бошковића после године успешне сарадње и титуле.
- Саша Бошковић је остварио велике успехе са репрезентацијом, но каријера му је била у силазној путањи после тога и бићу слободан да кажем како је њега “Медицинар” „оживео“. Сви у клубу смо му били на располагању 24 сата, трудили се да испоштујемо све жеље које је имао, а на крају смо доживели да ради у интересу ривала. Ипак, “Медицинар” је узоран колектив и одлазак једног човека не може дестабилизовати клуб – уверен је председник Управног одбора.
Кроз коментаре се провлачила и информација да ће Бошковића следити и неколико рукометашица, што Павловић демантује.
- Клуб је напустила једино Наташа Атанасковић којој је истекао уговор. Марија Лојпур остаје, док ће против Ане Томковић и Ане Качаревић бити покренут дисциплински поступак због разговора са другим тимом без знања клуба са којим имају важеће уговоре. Ми њих не желимо да продамо било коме, нарочито не директном ривалу. Биће вероватно и арбитража, но ја не видим како би оне могле да оду без дозволе клуба.
Место тренера је упражњено, а неколико кандидата фигурира за ту опцију.
- Направили смо ужи избор, очекујем да ускоро решимо и то питање. Екипу ће, до избора новог шефа, предводити Тања Поднар. Имамо нешто лакши распоред на старту пролећног дела, те нема потребе да журимо.
“Медицинарке” ће имати новог тренера у 2018. години, али не и другачије амбиције од оних постављених током лета.
- Желимо одбрану титуле и желимо да освојимо Куп. Имамо добру стартну позицију на путу остварења амбиција. У екипу се враћа Александра Станисављевић после паузе након порођаја, ангажовали смо јуниорску репрезентативку Александру Стаменић, а у преговорима смо са три играчице са интернационалном каријером, те ћемо бити и те како конкурентни и “Наиси” и “Бекаменту”. Желимо да одлучи паркет, да одлучи спортска борба, а ако неко буде бољи, као и увек, пружићемо руку.
Још један “адут” Шапчанки у походу на врх је верна публика.
- Имамо најбољу, најбројнију и највернију публику у лиги. Захвалан сам нашим гледаоцима на огромној подршци свих ових година. Позивам их да буду уз нас још јаче током пролећа, да буду снага и ветар у леђа који ће нас носити ка победама. Играчице ће знати да узврате фанатичном борбеношћу за сваку лопту. Заједно можемо све, будите уз нас, нећемо вас обрукати – поручује Павловић.
Десето коло Супер лиге на програму је 2. и 3. фебруара, а на старту “Медицинару” гостује “Вождовац”.
Д. Благојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa