Инфо

18. јануар 2018.18. јан 2018.
Кривина у огледалу

Свакосатно Клепетало, зато што волим кмезање

Давно се у Србији није догодила толико занимљива додела најпрестижније књижевне награде у нас – Нинове награда за најбоље књижевно дело.
Док су сви очекивали још једно уобичајено саопштење захваљујући којем ће неки аутор стећи вечно признање, председник жирија Божо Копривица је изненадио све, па чак и медије. Обратио се окупљеним новинарима и јавности неприпремљеним за тако нешто. У најужем кругу су се нашла два романа, један је говорио о лудилу, а други о отпору. Божо је био за отпор, а победило је лудило. Искористио је прилику и да га парафразирамо, истакао да „Београд мора да пружи отпор тој пошасти“, а председника Србије Александра Вучића је назвао „свакосатним клепеталом које никада ништа није радио и зна само да кмези“.
Тако мало речено, а толико много испричано. Божо је дао праву квалификацију. Било је у његовом обраћању и папагаја, али можда је недостајала само реч – кукавица. Зашто кукавица? Због тога што је је управо то карактерна особина Свакосатног Клепетала који нема петљу да ниједног човека од 700.000 својих чланова стави на као носиоца изборне листе за изборе у Београду, већ тура своје име и презиме. Зато што нема ниједног члана своје странке којег сме да стави да буде број један на тој листи него наплаћује неке дугове нестраначким дужницима којима не пада на памет да сутра када добију поверење грађана те исте грађане заступају у градском парламенту. Зато што не сме ниједног од свих њих да именује као кандидата за градоначелника Београда.
А, то наше Свакосатно Клепетало више не преза ни од чега. Мора да мртвог човека, који је за његову братију представљао српског издајника и лицемера, брани од неких других политичара који су се дрзнули да кажу шта мисле о атмосфери у којој се тај човек нашао пре него што се вољом убице преселио у вечни свет. И ту нема краја.
Нека се сада спреми ТВ Хепи и сервилни Миломир Марић, јер је по већ уходаном систему, он дужан да угости Свакосатно Клепетало. Размак између два кмезања ће бити све краћи, јер иду београдски избори и ваља оправдати то што је Свакосатно Клепетало носилац те листе. А, нама остаје да се замислимо куда нас ово кмезање заиста води.
#nasjeipakvise
Ненад Кулачин

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa