Инфо

18. јануар 2018.18. јан 2018.

Оглувео Радио Шабац

Од почетка нове године као да нема Радио Шапца. Померам скалу на апарату лево-десно и никако да чујем оно познато, за мене од 1969. године – “Овде Радио Шабац”.
Обавезно сам слушао сваки дневник у 16 часова. Другог јануара, или трећег, на таласу Радио Шапца, у време дневника чујем неке гласове, у позадини музика, али то у то време не личи на онај Радио Шабац. Распитивао сам се код људи за које сам мислио да нешто знају – нико ништа није знао.
Да подсетим: Шабац је познат у Србији по много чему као први град, ваљда и због близине границе са ондашњом Аустроугарском. И о свему су сви тада били обавештени. У послератном периоду, када су почеле “да ничу” радио станице по свим општинским центрима, Шабац је опет био међу првима. И не само то, био је најгласнији, најзабавнији, најслушанији... чуо се све до Шведске.
Сви смо тада знали шта се догађа у Мачви, Поцерини, Подрињу, биле су директно преношене емисије за село, за војску, о свим друштвеним организацијама, радницима, “Мачви”... Све то чула је и цела Србија. Били смо поносни што смо Шапчани.
Ја нисам слушао све емисије Радио Шапца, али дневник обавезно, свакодневно. Не знам како на ово реагују остали Шапчани, а ни остали представници власти који, изгледа, сада неће имати прилике да грађане информишу шта се и где ради и гради у Шапцу и општини, о школству, здравству, спорту, забави... Данас за обичног човека свако правовремено, објективно и тачно информисање је права духовна храна.
Оглувео је наш Радио Шабац начисто!
Пошто сам као грађанин о овом информативном проблему необавештен молим надлежне по овом питању да мене и све остале обавесте преко нашег “Гласа Подриња”.
Стални читалац С.С.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa