Инфо

1. фебруар 2018.1. феб 2018.
ПРИОРИТЕТ - ПРИКЉУЧЕЊЕ НА МРЕЖУ
ДАНИЕЛА ЛОВРИН ГАВРИЛОВИЋ, ДИРЕКТОРКА
ЈКП „ВОДОВОД – ШАБАЦ“

ПРИОРИТЕТ - ПРИКЉУЧЕЊЕ НА МРЕЖУ

Један од главних циљева шабачког водовода јесте прикључење што већег броја домаћинстава на водоводну и канализациону мрежу. На подручју града Шапца изграђена је водоводна мрежа од 400 километара и канализациона од 200 километара.
Даниела Ловрин Гавриловић, директорка Водовода, за „Глас Подриња“ истиче да у овом тренутку постоје слободни капацитети за прикључење око 3.500 домаћинстава на водоводну и око 1.800 на канализациону мрежу.
- Прикључење на водоводну и канализациону мрежу је од огромног значаја за наше грађане. Пре свега, када говоримо о прикључењу на водоводну мрежу грађанима се на тај начин обезбеђује квалитетна пијаћа вода. Када је реч о канализационој мрежи, изузетно је важно да се грађани прикључе тамо где постоје тахничке могућности. Велики проблем представља чињеница да многобројне септичке јаме не задовољавају санитарне услове. Такве септичке јаме угрожавају земљиште на коме се налазе и уколико грађани нису прикључени ни на водоводну мрежу него користе бунар, могу да угрозе и исправност воде у бунару – каже директорка шабачког водовода.
Према њеним речима, ово предузеће има намеру да у великој мери релаксира грађане у смислу услова за прикључење на већ постојећу мрежу. Прикључак на водоводну мрежу кошта 450 евра, у динарској противвредности, и плаћа се на 36 месечних рата. Цена прикључка на канализациону мрежу кошта 600, с тим што се 300 евра плаћа по потписивању уговора, а остатак на месечне рате.
-Наша је идеја, а преговори са пословним банкама су у току, да целокупан износ буде кредитиран са минималном каматом. На тај начин се у великој мери олакшава грађанима финансирање прикључка на канализациону мрежу, а Водовод одмах добија средства која може да инвестира у даље ширење мреже – објашњава Ловрин Гавриловић.
Она наводи да Водовод ускоро креће са кампањом која има за циљ да информише све грађане који имају могућност да се прикључе на постојећу мрежу.
- Желимо да грађанима представимо све могућности, услове, али и предности прикључења на постојећу мрежу. И овим путем позивам све заинтересоване грађане да нам се јаве уколико су занитересовани за прикључење на мрежу, а Водовод ће учинити све да до рализације посла дође у најбржем могућем року – наглашава Ловрин Гавриловић.

Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa