Инфо

1. март 2018.1. мар 2018.
ВАТЕРПОЛО ОКРШАЈ ШАПЦА И ВОЈВОДИНЕ

МОЖДА И ДЕРБИ СЕЗОНЕ

После дуела у суботу, биће знатно јасније који тим је ближи баражу за А1 лигу. Неће бити математички одлучен путник ка вишем рангу, али ће бољи бити у великој предности и све “конце држати у својим рукама”. Реми, на први поглед одговара “Војводини”, али и екипи Ниша
Некада цела сезона стане у један меч, 32 минута ефективне игре су граница између успешне и мање успешне сезоне. То су утакмице којима се радују сви они који воле спорт. Можда нас баш таква очекује у суботу на Градском базену у Шапцу. Дерби кола, дерби лиге ће одиграти “Шабац” и “Војводина”. Претпоставка пуне неизвесности и значаја је да су Шапчани синоћ оправдали улогу фаворита против “Медвешчака” у Загребу.
Новосађани су велики дужници Шапца, пре две сезоне су однели полуфиналне снове и то на најболнији начин, петерцима, а претходне су прекинули двогодишњи низ непобедивости Шапца на домаћем базену, у још једној изједначеној и неизвесној утакмици. Може се рећи да су и сада благи фаворити, не због квалитета екипе, већ због два бода предности на табели и тог позитивног низа. Славили су у последњих пет међусобних мечева, а у последњих шест су претрпели само један пораз од Шапца и то у Новом Саду, у првом окршају у овој деценији. Беше онда убедљивих 12:8 за Шапчане. Ипак, много тога се променило.
Поменута предност на табели је варљива јер “црвено-бели” из Новог Сада имају и меч више од Шапца, те је још увек Шабац у позицији да све зависи од њега. Ипак, ништа као међусобни дуел не може дефинисати ко је тренутно у бољој форми. Тренутни осврт каже да “Шабац” не зна за пораз последњих осам кола, последњи је баш у Новом Саду претрпљен, 10:8, у дуелу где је овдашњи клуб наступио некомплетан. На другој страни “Воша” је имала јак низ до већ “чувеног” пораза за “зеленим столом” у утакмици против Црвене Звезде.
Победа домаћина би довела “Шабац” на друго место, донела бод предности и предност једне више утакмице да одигра до краја, док би тријумфом Новосађани практично обезвредили ту предност Шапца. Реми оставља све отворено, а враћа и Ниш у потпуно равноправну борбу за плеј оф.
Током зиме је “Војводина” променила и тренера. После оставке дугогодишњег стратега Владимира Цукића, екипу је преузео Дарко Билић, некадашњи помоћник у “Војводини” и тренер њихове филијале, “Дунава”. Било је промена и у играчком кадру, али је квалитет на приближно истом нивоу као и у првом делу.
Сваки напад ће бити важан, реално је да један тренутак пресуди. Меч стартује у суботу од 20 сати.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa