Инфо

8. март 2018.8. мар 2018.
МИСТРИЈА ПРЕ ВЕНЧАНИЦЕ
УКРАЈИНКА ДИЈАНА ЛАНКИНА РАВНОПРАВНО СА МУШКАРЦИМА РАДИ ТЕШКЕ ГРАЂЕВИНСКЕ ПОСЛОВЕ

МИСТРИЈА ПРЕ ВЕНЧАНИЦЕ

Млада Украјинка у Србији одбила посао продавачице у бутику венчаница у замену за ангажовање у грађевинарству, једне домаће фирме, где је, истина, знатно више плаћена
Није само новац био фактор опредељења, Украјинке Дијане Ланкине код тражења посла у Србији, где је први пут стигла пре три године. Завршила је спортску гимназију у Нововолинску, а срећу је потражила у Доњем Добрићу, код Лознице, где се раније удала њена бака Стефана у чијој фирми у Москви је научила бројне грађевинске послове.
- Истина је да сам одбила лакши посао продавачице у салону венчаница и определила се за далеко тежи посао грађевинског радника. Овде се често ради и на отвореном, при различитим температурама (топло, али и доста хладно). Није лако, али је плаћеније него у продавници, а за мене је и креативније, у ствари оно што сам научила и волим, каже Дијана.
Колегама је, нема сумње, много пријатније да са њом раде у екипи и то их посебно радује. Увек су спремни да помогну, само да посао буде што квалитетније и брже урађен. У грађевинској фирми, где је конкурисала изненадили су се кад је навела шта све уме да ради (зида, фарба, кречи, длетује...). За радове које ова двадесетогодишњакиња изведе имају само речи похвале.
- Свесна сам да је ово што радим овде несвакидашње и за многе непојмљиво, али то је мој избор, то желим и нико ме на то не присиљава. У главном радимо по Мачви, али ништа мање ни по Лозничкој општини, а једна екипа тренутно је у Београду. За мене овај посао представља неку врсту уметности, а не тежак грађевински рад. Потребне су, наравно, неке вештине, не може то свако да ради, каже млада Украјинка, која је својим радом и изгледом привукла пажњу многих.
Од Осмог марта, међународног празника жена не очекује ништа посебно. За њу је, шта више, то обичан радни дан, као и остали, али опет се нада неким изненађењима, наравно позитивним.

Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa