Инфо

15. март 2018.15. мар 2018.
ЖЕЉЕ И СНОВИ
МЕТАЛОПЛАСТИКА ПРЕД Ф4 КУПА СРБИЈЕ

ЖЕЉЕ И СНОВИ

Положај на табели и место одигравања говоре да је “Војводина” први фаворит за трофеј, Нишлије друге, но резултати у овој календарској години указују да Металопластику нико не сме отписати. Нема пресије, али постоји велика жеља за понављањем 2016. године
Снове нико не може украсти, одузети, управо у томе је магија финалног турнира, суштина Купа. Игра се један меч, фаворити увек постоје пре почетка, али инспирација, концентрација и жеља пресуде у тих 60 минута. Осим европских снова и великих жеља, шабачки “плави” свој оптимизам могу базирати и на сјајним резултатима током 2018. године. Од како је настављено првенство знају само за победе. Изгубљену позицију играчи тренера Јордовића претворили су у плеј оф место и сигуран корак ка шампионском доигравању. Свакако су у најбољој форми од свих учесника одлучујућег турнира. Жреб је хтео да ривал у полуфиналу буде нишки “Железничар”. Тај тим је знао за успехе све док га “пластичари” нису, средином фебруара, шокирали у “Чаиру”. Та утакмица је доказ да се може надигравати и победити нишки суперлигаш, али тренер Јордовић не дозвољава да се на том мечу базирају очекивања.
-У Нишу смо одиграли сјајно, али сада је то потпуно друга утакмица, другачија и од те и од оне у Шапцу одигране јесенас. Познајемо се јако добро, ситнице ће одлучити. Наш пут до финалног турнира далеко је био тежи од њиховог, но сада смо ту, једни наспрам других. Ма како клубови давали предност лиги у односу на Куп, када дођете до ове фазе, више нема калкулација, одмора, жеља је трофеј и сва концентрација на томе. Препуштамо њима улогу фаворита, али идемо у жељи да се надмећемо за трофеј. Хоћемо тријумф у полуфиналу, а потом и у финалу, нема разлога да ограничавамо своје жеље – рекао је Владан Јордовић.
Играчи су свесни велике прилике да додатно улепшају рукометно пролеће и нечим великим сезону претворе у јако успешну.
-Знамо колико је Ниш квалитетна екипа, али знамо да и ми имамо своје адуте. Биће мотивисани због пораза у Нишу, али верујем да и они страхују од нас, те да нису били задовољни исходом жреба. Победиће тим који буде имао мање осцилација у игри и више концентрације. Сваки пад биће сурово кажњен – нагласио је Виктор Матичић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa