Инфо

10. мај 2018.10. мај 2018.
СЕДАМ ЗА ТРОФЕЈ
МАТУРАНТСКИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ

СЕДАМ ЗА ТРОФЕЈ

Други матурантски турнир у малом фудбалу, још један који заједно приређују ваша и наша медијска кућа “Глас Подриња” и “Млекара Шабац”, биће одржан 19. маја у сали Шабачке гимназије. У односу на претходну годину, наступиће једна мање средња школа, а једина матурантска репрезентација која неће наступити је Мачванска средња школа из Богатића.
Као и пролеће раније, читав турнир ће бити приређен по куп систему. Захваљујући успеху генерације 2017. предвођене професором Дејаном Милутиновићем који, нажалост, више није са нама, прошлогодишњи шампион, Медицинска школа “Др Андра Јовановић” биће слободна у четвртфиналу и аутоматски ће наступити у полуфиналу. Преостала три пара прве рунде биће одређена жребом сутра у 12 сати у просторијама листа. Победници прве и друге утакмице играће међусобно у полуфиналу, док ће “медицинари” за ривала имати бољег из трећег четвртфинала. Распоред и прецизна сатница биће објављени на нашем интернет сајту и фејсбук страници листа.
Најзначајније промене пропозиција су да ће меч трајати два пута по 15 минута “прљаве” игре, без заустављања времена. У случају нерешеног резултата одмах се приступа извођењу пенала (седмераца). Пенали ће се наизменично изводити у три серије, а потом, уколико је неопходно, по један играч из оба тима наизменично шутира до решења. Екипу на другом матурантском турниру чини максимално 11 играча, а на терену ће бити четири плус један, уз могућност “летећих” измена. Сваки тим има право да начини пет прекршаја у полувремену. Шести и сваки наредни је казнени ударац за противника.
Само једном се може бити матурант репрезентативац, репрезентативци будите поносни, а остали дођите да их подржите у једној од последњих заједничких средњошколских активности.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa