Инфо

21. јун 2018.21. јун 2018.
Континуирано чишћење сливника и колектора
РЕДОВНЕ АКТИВНОСТИ ЈКП
„ВОДОВОД ШАБАЦ“

Континуирано чишћење сливника и колектора

Јавно комунално предузеће „Водовод Шабац“ свакодневно чисти сливнике и колекторе по Шацу како би предупредило проблеме који се јављају услед великих падавина.
Према речима директорке „Водовода“ Даниеле Ловрин Гавриловић, ради се о превентивнним активностима како би се спречила изливања.
- Недавно смо, наиме, били сведоци у улици Дунавској и целом том делу нашег града да су били проблеми због великих падавина. Ти проблеми могу да се трајно реше једино изградњом новог колектора који треба да прође кроз улицу Леонарда Да Винчија и да иде све до улице Штефице Косијер. То је изузетно велика инвестиција коју не може да изнесе само наше предузеће и ту, наравно, мора да се укључи град – истакла је директорка „Водовода“.
Руководство Водовода је вољно и спремно да у наредном периоду ради и на припремању конкурсне документације како би конкурисали за пројекте за европске фондове имајући у виду да је вредност ове инвестиције више од милион евра.
- Док не будемо у могућности да ове проблеме наших суграђана трајно решимо, „Водовод“ ће константним активностима на чишћењу колектора и сливника покушати, и верујем да ће успети, предупредити проблеме који могу да задесе наше суграђане – рекал је Ловрин Гавриловић.
Она је још једном апеловала на суграђане да се одговорно понашају према сливницима.
- Молим грађане да не бацају све што им падне на памет у сливнике, јер наше предузеће на дневном нивоу већ неколико месеци уназад, очисти око 300 метара колектора и сливника и избаци више од 600 кубика чврстог материјала. То је искључива одговорност грађана. Неодговорним понашањем само отежавају посао Водоводу. Ми ћемо се носити са тим проблемом, али на тај начин се угрожава и окружење у којем живимо – додала је она.
Имајући у виду овакве проблеме, шабачки „Водовод“ је прошле године набавио вишенаменску цистерну високог притиска.
- Цистерну смо набавили са намером да континуирано и превентивно чистимо сливнике и колекторе. Ова цистерна набављена је из донације што је веома битно јер није оптерећен буџет града – рекал је Ловрин Гавриловић.
Ширење мреже
- Имали смо изузетно квалитетан састанак са житељима Месне заједнице Мишар, јер су грађани веома заинтересовани за проширење водоводне мреже. Мишар ће следеће године бити приоритет када је у питању проширење водоводне мреже. Истовремено се наставља са ширењем канализационе мреже у улици Царице Милице у Мајуру, а очекујемо да ћемо веома брзо добити и грађевиснку дозволу за почетак радова на проширењу канализационе мреже и у улици Травнице. Све ове радове спроводимо у договору са грађанима који су, у ствари, они чије потребе слушамо и спроводимо – закључила је Даниела Ловрин Гавриловић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa