Инфо

12. јул 2018.12. јул 2018.
Мишје венчање  шарене шаргарепице
Гостовање младих ШапЧана на фестивалу „Јапанизам“ у Београду

Мишје венчање шарене шаргарепице

Полазници школице глуме „Шарена шаргарепица“ из Шапца, гостовали су у петак 6. 7. 2018. у великој сали Дома омладине Београда и свим љубитељима источњачке културе приказали кратку јапанску представу „Мишје венчање”.
На овом јубиларном десетом фестивалу „Јапанизам“ који се сваке године одржава у Београду, први пут су учествовали млади глумци из „Шарене шаргарепице“ и показали своја глумачка умећа. Организатор овог фестивала, похвалио је све учеснике представе и позвао екипу да се укључе у програм и следеће године.
За костиме на овој представи била је задужена ученица школе Примењених уметности Шабац Анастасија Митровић, уз свесрдну помоћ Драгане Петровић јапанолога, која је обезбедила да полазници школице глуме „Шарена шаргарепица“ гостују на овом престижном фестивалу посвећеном јапанској култури.
Према речима Ђорђа Дамњановића који води ову глумачку трупу ово је уједно и крај још једне успешне сезоне, коју су полазници школице глуме прославили као праву једнодневну екскурзију у Београд, зачињену неизбежним Мц Доналдс специјалитетима. Ђорђе се захвалио пре свега свим малишанима што су били сјајни, Драгани Петровић, као и Градској управи града Шапца, за коју је истакао да је свесна да само оваквим културним дешавањима, можемо довести нашу децу до највишег културног стадијума, што би и требало да нам буде приоритет.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa